Espanjalainen ruoka - värikylläinen keittiö

Espanjan värikylläisessä keittiössä maistuvat merenantimet, auringon kypsyttämät kasvikset ja hedelmät, tuhdit makkarat, yrtit ja oliiviöljy sekä monet muut ihanat maut.

Espanjalaisella ruokalautasella näkyvät maan historia ja uskonto. Raaka-aineilla, ruoanvalmistusmenetelmillä ja monilla valmistusohjeilla on oma kiehtova menneisyytensä. Tunnettuja ruokapöydän antimia ovat chorizo-makkara, gazpacho-keitto, paella, jamón serrano -kinkku ja manchego-juusto.

Maukkaat tapakset ja tortillat

Espanjalaiset tapakset eli suolaiset pikkuherkut ovat syntyneet Andalusiassa. Paahteisen päivän päätteeksi rentouduttiin nauttimalla pikkusuolaisia ja juomaa.

Perinteisiä perunatortilloja eli -munakkaita on tarjolla Espanjan jokaisessa tapasbaarissa. Ison kakun kokoinen tortilla on ruokaisa ateria salaatin kanssa tarjottuna. Paloiteltuna siitä saa maittavaa pikkupurtavaa. Baskilainen munakas, piperrada, poikkeaa kakkumaisesta tortillasta. Siinä on runsaasti kasviksia ja sitä tarjoillaan myös leivän täytteenä.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset