Intialainen ruoka - mausteita monipuolisesti

Intialaisen ruoan makujen, tuoksujen ja värien salaisuus on mausteiden monipuolisessa käytössä. Lähde jännittävälle makumatkalle Intiaan!

Voimakkaat maut, tuoksut ja värit ovat Intian anti ruokamaailmalle. Eri puolilla Intiaa suositaan erilaisia raaka-aineita sekä ruoanvalmistus- ja kypsennysmenetelmiä.

Useimmat hindut eivät syö lihaa, ja siksi yli 80 prosenttia Intian väestöstä on kasvissyöjiä.

Tandooriumeja ja tamarindia

Pohjois-Intiassa ilmasto on viileä ja maaperä hedelmällisempää kuin monilla muilla alueilla. Siellä kasvatetaan karjaa ja viljellään viljaa. Ruokaa valmistetaan muun muassa tandooriuuneissa ja ruoissa käytetään voita ja kermaa.

Etelä-Intiassa suositaan paikallisesti tuotettua kookosta, currynlehtiä ja kirpeää tamarindin makua. Ruoka on reilusti maustetumpaa ja sen valmistukseen käytetään paljon hedelmiä ja vihanneksia.

Mausteiset äyriäis- ja kalaruoat tulevat läntisestä Intiasta, missä myös riisi on perusruokaa. Siellä käytetään ruoanlaitossa kookosmaitoa ja tyypillisiä mausteita ovat chili, kurkuma, korianteri, sarviapila ja fenkoli.

Itäintialaisiin ruokiin kuuluvat nuudelit, makean veden kalat ja makeat jälkiruoat.

Makuja Intiasta

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset