Suolakuoressa kypsennetty kala

Suolakuoren sisään piilotettu kala on illanistujaisten näyttävä tarjottava. Kokonainen kala kypsyy meheväksi suolakuoren alla.

Kokonainen perattu kirjolohi sopii hyvin suolakuoressa kypsennettäväksi. Suolan suurta määrää ei kannata pelästyä – oikein valmistettuna kalasta tulee maukasta ja mehevää.

Pyyhi_kalan_pinta

Huuhdo kala ja pyyhi sen pinta talouspaperilla.

Fenkoli_ja_sitruuna

Hienonna fenkoli ja viipaloi sitruuna ja täytä niillä kalan vatsa.

Suolaa

Muotoile foliosta pellin päälle soikea, kalanmallinen alusta. Ripottele keskelle parin sentin kerros merisuolaa ja nosta kala suolan päälle. Levitä kalan päälle kauttaaltaan parin sentin suolakerros.

Folio

Rypistä folio tiiviisti kalan ympärille, jotta suola peittää myös kalan kyljet. Kalan on tarkoitus hautautua kokonaan suolan alle. Pirskottele lopuksi päälle hieman vettä, jotta suola kovettuu kuoreksi.

Paista_kala

Paista kalaa 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia painokiloa kohden – eli kaksikiloista kirjolohta tulee paistaa 50 minuuttia. Ota kala uunista ja anna sen vetäytyä suolakuoren alla vartti.

Irrota_kuori

Irrota suolakuori rikkomatta kalan nahkaa. Nosta kala tarjoiluvadille ja poista nahka. 


Katso resepti: Kokonainen uunilohi suolakuoressa

Lohi maistuu monessa

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Onnistu näyttävillä resepteillä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset