Aasian maut grillissä

Soija, inkivääri ja chili tuovat trendikkäitä Aasian makuja kesän grillaukseen. 

Tuliset, makeat ja happamat maut korostuvat aasialastyyppisissä kastikkeissa ja marinadeissa, joilla on helppo maustaa niin grilliliha ja -kala kuin -kasviksetkin.

Grillipossua aasialaisittain

Suomalainen rypsiporsaan liha sopi mainiosti myös Aasian makuihin. Huippukokki Tomi Björck suosittelee valmistamaan rypsiporsaasta maailmalla hyvin suosittua aasialastyylistä grillipossua eli Char siew'ta. Tarjoa grillipossun kanssa paahdettua paksoita eli pinaattikiinankaalia. Katso resepti alta ja valmistusohjeet HK:n Lihakoulun blogista.

Grillaa_aasialaisittain

Char Siew – grillipossua aasialaisittain

900 g HK Rypsiporsas® Kassler
2 dl hoisin-kastiketta
1 ½ dl hunajaa
5 rkl soijaa
2 rkl omenamehua
1 tl mustapippuria
½ tl kanelia

 

Toinen aasialasityyppinen vaihtoehto grillatusta possusta on HK Viljaporsaan Flatbone, joka tarjotaan grillatun kukkakaalisalaatin ja paahdetun seesamihummuksen kanssa. Kokeile myös Red Dragon -kastikkeen kanssa tarjottavia mureita ramen ribsejä.

Kesän kuumin grillimarinadi maustetaan aasialaisittain

Soija on tuttu marinadien raaka-aine, mutta lisäämällä mukaan tuoretta inkivääriä, chiliä tai valkosipulia saat grillimarinadiin uutta potkua. Kokeile esimerkiksi possun kasslerpihvin marinointiin korelalaisen keittiön ylpeyttä, bulgogi-marinadia

Tulista, makeaa ja hapanta

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Hybridiherkku grillistä: Ramen ribs ja Red dragon -kastike

Kesän hitti: kukkakaalisalaattia grillistä Tomi Björckin tyyliin

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset