Näin onnistuu grillattu kala

Kala ja äyriäiset kuuluvat nopeasti grillattaviin raaka-aineisiin. Esimerkiksi siika, lohi, silakka, muikku, ahven ja lahna kypsyvät maukkaiksi grillissä.

Halsteri on mainio apuväline

Lohimedaljongit ovat helppo herkku grilliin, sillä lohi pysyy melko hyvin kasassa grillin lämmössä. Herkempi kalanliha hajoaa helposti, joten halsteri on oivallinen apuväline erityisesti pikkukaloja grillattaessa. Myös isompia fileitä on helppo kypsentää ja kääntää halsterissa. Kokeile vaikkapa halstrattuja silakoita

Grillaa kala kokonaisena tai vartaissa

Kokonaisena kypsennettävän kalan, esimerkiksi nieriän, voi grillata päineen. Kalanpaloja ja äyriäisiä voi pujottaa vartaisiin ja isompia äyriäisiä, esim. raakoja, kokonaisia scampeja voi grillata yksittäin. Lohivartaat, kuningaskatkarapuvartaat ja kampasimpukkavartaat ovat herkullisia valintoja kalan ja merenelävien ystäville.

Loimutus ja savustus

Loimutus tuo kalaan mahtavaa makua ja loimulohi on monen kesäkeittiön kestosuosikki. Kokeile myös savustamista: Savustettu lohi ja savustettu lahna ovat varmoja kesäherkkuja. 

Kala ja äyriäiset

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.