Marinadi lihalle

Marinadi on lihan paras kaveri – se maustaa lihan kuin lihan mureaksi ja maukkaaksi.

Marinadi eli mausteliemi antaa lihalle makua ja mureuttaa lihan. Marinointi sopii niin paistettaville kuin grillattavillekin lihoille, ruhonosasta ja lihatyypistä riippumatta.

Marinointi on helppoa ja nopeaa

Marinadin tekeminen on helppoa. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sujauta marinadi ja liha pakastuspussiin. Sulje pussi tiiviisti, pyörittele marinadia kauttaaltaan lihan ympärille ja anna lihan marinoitua vähintään tunnin ajan ennen paistamista tai grillaamista.

Mitä kauemmin liha ehtii marinoitua, sitä maukkaampaa siitä tulee. Isommat lihapalat kannattaa marinoida yön yli.

Hapan mureuttaa

Marinadiin kannattaa lisätä jotakin hapanta, sillä happamat aineet, kuten viini, viinietikka, sitruuna- tai limettimehu sekä jogurtti mureuttavat lihaa.

Öljy mehevöittää

Vähärasvaisille lihoille kannattaa tehdä öljypohjainen marinadi, sillä öljy mehevöittää lihaa. Öljy helpottaa myös lihan paistamista tai grillaamista, sillä silloin liha ei tartu kiinni pannuun tai grilliin. 

Aina ei tarvitse tehdä itse

Jos marinadin tekeminen itse ei innosta tai aika on kortilla, löydät K-ruokakaupastasi hyvän valikoiman sekä valmiiksi marinoituja lihoja että Pirkka-marinadeja, joilla lihan maustaminen onnistuu vaivatta.

Etsitkö maistuvinta marinadia? Helpoista resepteistämme saat ihania makuja kesän grillihetkiin!

Marinadit grilliruokiin

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset