Grillihevit

Grillikasvikset ja salaatit

Monet kasvikset kypsyvät grillissä parhaiten miedolla lämmöllä ahkerasti käännellen. Sellaisenaan grilliin sopivat tuoreet, pienet ja napakat kasvikset.

Hitaasti kypsyvät juurekset kannattaa kypsentää tai ainakin esikypsentää ensin keittämällä, mikrossa tai uunissa. Ilman esikypsennystä voi grillata esimerkiksi kesäkurpitsaa, tomaattia, munakoisoa, pikkusalaatteja, kurkkuaparsaa, kukkakaalia, sipulia, paprikaa ja herkkusieniä.

Kasviksia voi myös siivuttaa tai suikaloida folionyyttiin tai pujottaa paloiteltuina vartaisiin. Kasviksia voit maustaa grillauskastikkeilla sekä kuivamausteilla kuten lihaa ja kalaakin. Hyödynnä myös ylijääneet perunat seuraavana päivänä grillissä lämmitettäviksi tai vaikka vartaisiin pujotettaviksi. 

Grillaus korostaa hedelmien omaa makua ja makeutta. Kokeile hedelmien kanssa erilaisia makeita mausteliemiä sekä valmiita siirappeja.

Raikkaita lisäkkeitä grilliaterialle

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.