Pulled pork

Pulled pork eli revitty possu kuuluu amerikkalaisten herkkuihin. Amerikkalaisten barbecuekutsujen hittiresepti syntyy, kun possu kypsennetään hajoavan mureaksi ja tarjotaan leivän välissä.

Luuttomasta siankyljestä tai kasslerista haudutettu pulled pork tai nyhtöpossu syntyy myös naudan- ja lampaanlihoista. Esimerkiksi ankan koivista tai poron potkasta voi tehdä tätä ruokaa. Sopivia ruhonosia ovat esimerkiksi lapa, etuselkä, niska ja potka. Lampaanpaisti soveltuu ruokaan erinomaisesti. Kaupoissa on saatavana myös valmiita pulled pork -lihoja.

Pulled pork ei ole mitä tahansa ylikypsää lihaa, vaan jutun juju on runsaat mausteet ja happo, joka tulee ruokaan esimerkiksi omenaviinietikasta tai sitruunanmehusta. Hapon tehtävänä on taittaa ruoan rasvaisuutta ja raikastaa makua.

Pulled pork ja nyhdetyt herkut

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.