Kanan grillaus on helppoa

Broilerin ja kalkkunan grillaus on helppoa ja lopputuloksena saat mureita ja maistuvia grillilihoja. Nuijat, koipi-reisipalat ja fileet sopivat kaikki grilliin, kannattaa kokeilla myös kokonaisen broilerin grillausta.

Katso alta videolta Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmasta tutun Alex Nurmen grillausvinkit!

Näin maustat broilerin

Broileria ja kalkkunaa löytyy kaupoista monella tapaa marinoituina sekä marinoimattomina. Erikokoiset lihapalat kannattaa ennen grillausta paloitella samankokoisiksi, niin saat koko satsin kypsennettyä suunnilleen samassa ajassa.   

Marinoimaton broileri kannattaa maustaa jo vuorokautta ennen kypsennystä. Maustamisen voi tehdä öljypohjaisella mausteseoksella tai pintamaustettuna kuivilla mausteilla. Jos grillaat kokonaista broileria, mausta broilerin ulkopinta ja lisää mausteita myös sisäpuolelle. Ennen grillausta painele ylimääräinen marinadi pois broilerin pinnasta vaikkapa talouspaperilla.

Katso alta videolta Alexin vinkit makuliemitölkin avulla maustettavan broilerin valmistukseen. 

Grillaa broileria

Kun grillaat broileria, aloita grillaamalla ensin rapea pinta ja hauduta sitten broileria pitkään matalalla lämmöllä. Näin broileri pysyy mehukkaana eikä kuivu kypsennyksen aikana.

Valmiiksi marinoiduista tuotteista Alex näyttää vinkit luullisen broilerin rintaleikkeen grillaukseen. Katso alta videovinkit!

Muista hygienia

Linnunliha on aina kypsennettävä läpikypsäksi, eikä samoilla työvälineillä saa käsitellä raakoja ja kypsiä lihoja. Myös käsihygieniasta on huolehdittava linnunlihaa käsiteltäessä.

Kesän broileriuutuudet grilliinFileevarras

Kariniemen Kananpojan Fileevarras Hunaja-BBQ 500g on valmiiksi tikutettu, koko perheelle maustettu fileevarras. Marinadissa maistuu tuttu hunaja pehmeällä bbq-twistillä. Fileevarras on helppoa ja kevyttä syötävää.

Ota rasia huoneenlämpöön 30 min ennen kypsennystä. Paista vartaat grillissä tai paistinpannulla tilkassa öljyä 10 min kummaltakin puolen. Voit myös valmistaa vartaat kätevästi uunissa 225 - 250 °C:ssa n. 20 min.Siipiboxi

Kariniemen Kananpojan Siipiboxi 1,5kg on uusi houkutteleva vaihtoehto kesäruoanlaittoon. Makuina uudessa jaetussa pakkauksessa on tulinen ja makea hunaja. Tästä löytyy suosikkimaku koko porukalle!

Ota tuote huoneenlämpöön n. 30 min ennen kypsentämistä. Grillissä: Grillaa siipipaloja miedolla lämmöllä 20 - 30 min, kunnes ne ovat kypsiä. Uunissa: Kypsennä palat uunissa 225 - 250 °C n. 30 min.

Näin grillaat broileria

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Helpot vinkit broilerin käsittelyyn ja grillaukseen

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.