Karitsaa kesäpöytään!

Pohditko, mitä herkkuja kattaisit pitopöytään perheelle ja ystäville tänä kesänä? Suosittelemme yllättämään mökkivieraat nopeasti grillissä kypsyvällä karitsanlihalla. Kokeile karetta, paahtopaistia ja filettä!

Chosen by Farmers – huolellisesti valittua ja tuotettua karitsanlihaa

K-ruokakaupat tuovat yksinoikeudella suomalaisten kesäpöytiin HK:n laadukkaat Chosen by Farmers –lihatuotteet. Tuotesarjan myötä Suomessa eniten myydyn pakastetun lampaanlihan oheen kesäpöytiin on tarjolla tuore, uusiseelantilainen karitsanliha.

Chosen by Farmers –tuoteryhmään kuuluvat karitsan sisäfilee, ulkofilee, paahtopaisti ja luuton karitsanpaisti. Uusiseelantilaisten Chosen by Farmers –kasvattajien karitsojen vapaa laiduntaminen ja luonnonmukainen ravinto takaavat sen, että liha on maukasta. Vähärasvainen karitsan liha sopii mainiosti kesägrilliin, onhan se mehukasta, mureaa ja maultaan mietoa.

Chosen by Farmers -tuotteet

Chosen by Farmers -tuotteet löydät vain K-ruokakaupoista. Lue tarkemmat tuotetiedot kaikista Chosen by Farmers -tuotteista HK:n sivuilta.

Chosen by Farmers karitsan sisäfilee n. 350 gKaritsansisäfilee

Pakkaus sisältää 6 kappaletta tuoreita, mureita ja vähärasvaisia karitsan sisäfileitä. Sisäfileen mietoa makua ei kannata peittää liian voimakkailla mausteilla, mausteiksi riittää suola ja rouhittu mustapippuri. Tarjoa paistetut karitsan sisäfileet rucolan, paahdettujen pinjansiementen, parmesanlastujen ja hunaja-vinegretten kera.

Katso myös tarkemmat valmistusohjeet.

 

Chosen by Farmers karitsan ulkofilee n. 700 gkaritsanulkofilee

Pakkauksessa 4 kappaletta mureita ja vähärasvaisia karistan ulkofileitä. Vähärasvainen karitsan liha sopii mainiosti kesägrilliin. Karitsan ulkofileet ovat parhaimmillaan medium kypsyisenä.

Katso tarkemmat valmistusohjeet.

 

Chosen by Farmers karitsan paahtopaisti n. 700 gkaritsanpaisti

Pakkaus sisältää 4 kappaletta vähärasvaisia ja mureita karitsan paahtopaisteja. Paahtopaisti on karitsan yksi mureimpia ja arvostetuimpia ruhonosia.  Karitsan paahtopaistin kanssa maistuu esimerkiksi tumma punaviinikastike, kermainen perunagratiini ja grillattu parsa.

Katso myös tarkemmat valmistusohjeet.

 

Chosen by Farmers luuton karitsanpaisti n. 1300 gkaritsanpaisti

Pakkauksessa tuore, luuton karitsanpaisti. Chosen by Farmers karitsanpaisti on oivallisesti sopiva ruhon osa vaikkapa nyhtökaritsan valmistukseen, mutta sopii myös paahdetuilla valkosipuleilla ryyditetyn perunamuusin seuraksi. 

Katso tarkemmat valmistusohjeet.

Ohjeet karitsan paistamiseen

Tärkeää karitsan valmistuksessa on ottaa liha huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia tai jopa 2 tuntia ennen kypsentämistä, riippuen siitä, onko kyseessä filee vai paisti. Mitä pienemmät lämpötilanvaihtelut ovat, sitä mehukkaampi lihasta tulee.

Katso alta tarkemmat kypsennysohjeet ja maustamisvinkit kaikille Chosen by Farmers -karitsatuotteille.

 

Romney on liharotu joka polveltuu Englannista ja on tuotu Uuteen-Seelantiin 1850-luvulla. Nykyinen käytössä oleva liharotu Perendale on risteytys Romney- ja Cheviot-roduista, jolloin lihan laatu ja parhaat lihan ominaisuudet on saatu esiin.

Valtaosa Chosen by Farmers -tuotteista on Perendale-liharotua.

Chosen by Farmers - Vain K-ruokakaupoista!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lammas ja karitsa

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Reseptivinkki

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.