Chosen by Farmers karitsan ulkofilee

Vähärasvainen karitsan liha sopii mainiosti kesägrilliin. Karitsan ulkofileet ovat parhaimmillaan medium kypsyisenä.

Näin onnistut

Karitsan ulkofileet kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Ulkofileen pinnassa on ohut mutta sitkeä kalvo, joka kannattaa poistaa pienellä ja terävällä veitsellä.

Karitsan ulkofilee

Fileet ovat parhaimmillaan medium kypsyisenä ja ne kannattaa ruskistaa ensin kuumalla pannulla rasvassa tai kuumassa grillissä. Tämän jälkeen kypsentämistä jatketaan matalalämpöisessä uunissa (n.100° C), kunnes sisälämpötila on 55° C. Kypsän ulkofileen sisälämpötila on 65° C.

Kypsentämisen jälkeen fileiden annetaan vetäytyä 10-15 min. Mausteeksi karitsan ulkofileelle sopivat suolan ja rouhitun mustapippurin lisäksi esimerkiksi valkosipuli, tuore timjami, rosmariini, persilja ja minttu.

Chosen by Farmers - Vain K-ruokakaupoista!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lammas ja karitsa

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Katso myös

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.