Chosen by Farmers luuton karitsanpaisti

Chosen by Farmers Karitsanpaisti on nyhtökaritsaan oivallisesti sopiva ruhon osa. 

Näin onnistut

Karitsanpaisti

Ota liha huoneenlämpöön 2 tuntia ennen valmistusta. Hiero lihan pintaan suolaa ja tuoreita tai kuivia yrttejä, esimerkiksi  timjamia ja rosmariinia.

Paahda lihan pintaan kaunis väri ja jatka kypsentämistä uunissa 150 °C uunissa n. 1,5 tuntia kunnes lihalämpömittari näyttää 65° C. Tällöin paisti on sisältä vielä mehevä ja hiukan punertava. Kypsän paistin  sisälämpötila on n. 72° C. Paistin tulee antaa vetäytyä foliossa  vähintään 20 minuuttia ennen viipaloimista.

Voit valmistaa vielä lisäksi vaikka paahdetuilla valkosipuleilla ryyditettyä perunamuusia.

Kokeile myös nyhtökaritsaa

Paisti on myös nyhtökaritsaan oivallisesti sopiva ruhon osa. Paistin pintaan hierotaan ensin suolaa ja mustapippuria, jonka jälkeen paistin kaveriksi uunivuokaan laitetaan lohkottuja sipuleita, porkkanaa  ja valkosipulinkynsiä. Nippu timjamia ja pari rosmariininoksaa antavat  myös hyvää lisämakua. Vettä vuoan pohjalle sen verran että juurekset peittyvät ja vuoka yöksi 90 ° C uuniin (tai foliolla peitettynä 150° C 4-5 tuntia). 

Kypsentämisen jälkeen liemi siivilöidään ja keitetään hieman kasaan maun tiivistämiseksi. Lopuksi liemi sekoitetaan revityn lihan joukkoon.

Chosen by Farmers - Vain K-ruokakaupoista!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lammas ja karitsa

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Katso myös

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.