K-ruokamestarin nyhtökaritsaa pitaleivässä

Karitsan luuttomasta paistista valmistuu täydellisen pehmeä herkku, kun kypsennät sitä liemessä pitkään ja hartaasti. Helppo ja herkullinen ateria siitä valmistuu, kun lämmität pitaleipiä grillissä tai uunissa ja täytät leivät nyhtökaritsalla, salaatilla ja tsatsikilla.

Ainekset

1 kpl Chosen by Farmer’s karitsan tuoretta luutonta paistia noin 1,5 kg
1/2 valkosipuli
suolaa

Liemi

porkkana
sipuli
½ purjo
nippu timjamia
nippu lehtipersiljaa
sitruunankuorta
tujaus lihafondia
vettä

Lisäksi

Pirkka pitaleipää
Pirkka jääsalaattia
tzatsikia

Näin onnistut 

Vaihe 1

Ota liha jääkaapista hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Tee paistiin viiltoja ja työnnä viiltoihin valkosipulinkynsiä.

Vaihe 2

Laita liemen ainesosat runsaan veden sekaan kiehumaan. Laita liha sopivaan uunivuokaan. Hiero suola lihan pintaan ja kaada kuuma liemi lihan päälle, niin että siitä peittyy noin puolet. Laita vuoan päälle voipaperi ja päälle folio.

Vaihe 3

Paista karitsaa 125-asteisessa uunissa kunnes lihojen sisälämpötila on noin 95-astetta (3-4 tuntia). Nyhdä karitsa sopiviksi paloiksi ja valele paistoastiaan jäänyt liemi päälle. Voit tässä vaiheessa ottaa pois ylimääräisen rasvan tai kalvon lihan päältä, jos se ei ole sulanut kokonaan.

Vaihe 4

Valmista pitaleivät uunissa tai grillissä. Täytä leivät karitsalla, salaatilla ja tzatsikilla.

Chosen by Farmers - Vain K-ruokakaupoista!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lammas ja karitsa

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Katso myös

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.