Näin grillaat mehevän pihvin

Omassa grillissä kypsennetyt mehevät ja mureat grillipihvit ovat monen suosikkiruokaa ja kesän grillibileiden varma  hitti. Jotta lopputulos olisi mieluinen, kannattaa kerrata tärkeimmät vaiheet naudan ja porsaan pihvien grillauksessa. Vinkit tarjoaa HK:n Lihakoulu.

Tärkeintä sekä naudan että possun fileepihvien grillauksessa on nostaa lihat huoneenlämpöön ennen kypsennystä. Huoneenlämpöinen liha kypsyy jääkaappikylmää lihaa tasaisemmin ja nopeammin.

Grilli kuumana

Kuumenna grilli riittävän kuumaksi. Jotta pihvit ruskistuvat kauniiksi, pyyhi niiden pinta ennen grilliin laittamista talouspaperilla.

Käännä oikealla hetkellä

Kun pihvin pintaan muodostuu nestettä, on aika kääntää pihvi grillissä. Possun fileepihvin pinta saa olla reilusti ruskea pihviä käännettäessä. Kypsennyksessä huomioi, että porsaan pihvi on paistettava kypsäksi, mutta naudan pihvin voit jättää halutessasi mediumiksi.

Mausta

Porsaan pihvien pintaan voi sivellä grillauskastiketta koko grillauksen ajan. Naudanpihvissä voit käyttää rouhittuja mausteita. Pihvi kannattaa maustaa vasta kun se on kertaalleen käännetty grillissä. Näin mausteet pysyvät paremmin pihvin pinnassa.

Anna vetäytyä

Tasaisen lämpöiset ja mehukkaat pihvit saat kun nostat valmiit pihvit grillistä folion sisään vetäytymään ennen nauttimista.

 

Katso selkeät vaihekuvat naudan pihvien sekä possun fileepihvien grillaukseen HK:n Lihakoulusta!  

 

Täydellinen grillipihvi - näin sen teet

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Pihviherkut grilliin - kokeile näitä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset