Slow foodia ja pulled porkia Rypsiporsaasta

HK Rypsiporsas Pulled pork -aineksilla ja HK Rypsiporsas Kasslerilla pääset helposti vauhtiin kesän trendikkäiden hitaasti kypsytettyjen ruokien valmistuksessa.

HK Rypsiporsas Pulled pork -ainekset n. 1,2 kgHK_Pulled_pork_ampari

Ämpäripakkaus sisältää vakuumipakattua Rypsiporsas -niskaa, kaksi maustekastikepussia ja valmistusohjeet. Liha kypsennetään maustekastikkeessa ylikypsän mureaksi, jonka jälkeen liha revitään, viimeistellään kastikkeella ja nautitaan hampurilaissämpylän, tortillojen tai tacojen kera. Valmista vaikkapa helpppoa pulled porkia eli revittyä possua tai kokoa herkullinen grillileipä pulled porkista ja muista mieleisistäsi täytteistä.

Lue tarkemmat tuotetiedot HK:n sivuilta.

Näin onnistut 

Ota pakkaus huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistamista. Poista liha pakkauksestaan. Hiero toisen pussin kastike lihan pintaan. Laita maustettu liha uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 150 °C uunissa noin viisi tuntia. Liha on kypsää kun se irtoaa helposti haarukalla. Revi liha pieniksi säikeiksi, sekoita joukkoon toinen kastikepussi ja kuumenna uunissa, liedellä tai grillissä.

HK Rypsiporsas Kassler n. 900 gHK_rypsiporsaan_kassler

Maustamaton Rypsiporsas niska on varmasti maukasta ja mureaa lihaa grilliin. Valmista siitä vaikkapa mehukas ciabatta-leivän välissä tarjottava pulled pork

Lue tarkemmat tuotetiedot HK:n sivuilta.

Näin onnistut

Poista paisti pakkauksestaan ja paista sitä noin 1 h 50 min jokaista lihakiloa kohti. Paisti on kypsä, kun sisälämpötila on + 82 ºC. Paistaessa kannattaa käyttää lihalämpömittaria.

Kokeile myös grillissä

Kärsivällinen grillikunkku valmistaa rypsiporsaan niskan kokonaan grillissä. Mausta liha jo edellisenä päivänä. Grillaa lihan pinta aluksi kovalla lämmöllä ja pienennä sitten grillin lämpö minimiin. Muista voidella lihaa maustekastikkeella koko grillauksen ajan. Jatka epäsuoraa grillaamista, kunnes lihan sisälämpötila on 85 astetta. Anna kypsän niskan vielä vetäytyä rauhassa folion sisällä ennen viipaloimista.

Katso selkeät vaihekuvat porsaan niskan grillauksesta HK:n Lihakoulusta.

Pulled porkia HK Rypsiporsaan kasslerista

Kokeile näitä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Pulled pork, pulled bread ja paljon muuta

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.