Itsenäisyyspäivän leivos kruunaa juhlapäivän

Itsenäisyyspäivän kahvipöydässä herkutellaan erilaisilla leivoksilla. Tässä muutama näyttävä ja maistuva vaihtoehto itsenäisyyspäivän leivontaan ja herkutteluun.

Suolainen vai makea itsenäisyyspäivä leivos?

Itsenäisyyspäivän kakussa maistuvat oman maan marjat. Myös itsenäisyyspäivä leivos saa makua suomalaisesta luonnosta ja sen raaka-aineista.

Suolainen leivos itsenäisyyspäivään syntyy puolukoista ja kylmäsavuporosta ja ruisvuokaleivästä - suomalaisista aineksista siis. Poro-sinihomejuustoleivokset voi valmistaa jo itsenäisyyspäivää edeltävänä päivänä. Juhlavasti koristellut poroleivokset korvaavat perinteisen voileipäkakun.

Sinivalkoinen symboloi itsenäisyyttämme, mutta väriyhdistelmää harvoin näkee leivonnaisissa. Tuunaa esimerkiksi makeat ystävänpäiväleivokset itsenäisyyspäivään sopiviksi korvaamalla leivoksen päälle tuleva vadelmainen sydänkuvio mustikkahillosta väritetyllä suomenlipun ristillä.

Sanotaan, että on lottovoitto syntyä Suomeen. Itsenäisyyspäivänä on siis sopivaa nauttia miljonäärin leivoksia. Juhlava leivos itsenäisyyspäivään syntyy myös tuttuja mokkapaloja tuunammalla. Kahden suklaan piirakassa mokkapalat saavat maitosuklaasta ja valkoisesta suklaasta juhlavan kuorrutuksen.

Tutustu myös itsenäisyyspäivän kakkuihin ja itsenäisyyspäivän jälkiruokiin ja valitse omat juhlatarjoilusi.

Leivoksia itsenäisyyspäivän pöytään

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Itsenäisyyspäivän parhaat tarjottavat

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.