Joulukalat houkuttelevat kalapöydässä

Erilaiset graavikalat, sillit ja silakat ovat perinteisimmät joulukalat. Monipuolinen kalapöytä kuuluu useimman jouluperinteisiin. Kylmät kalaruoat voi tarjota omana aterianaan tai joulupöydän juhlavana alkuruokana.

Kata joulukalat runsaaksi ja houkuttelevaksi kalapöydäksi

Nosta graavi- ja kylmäsavustetut kalat pakkauksesta tarjoiluvadille ja koristele houkuttelevaksi sitruunalla, limetillä ja yrteillä. Perinteinen graavilohi tai -siika saa uuden ilmeen, kun tarjoilet sen katajanmarjavoilla tai limettiöljyllä sivellyn pienen leipäviipaleen päällä.

Kylmät kalaruoat ovat tarjottavina kiitollisia, sillä useiden marinoitujen ja suolattujen kalojen valmistelut voi ja täytyykin tehdä hyvissä ajoin. Esimerkiksi lohen graavaus onnistuu myös itse tekemällä.

Valitse kalapöytään ihanimmat kalaherkkusi: graavattu lohi, lipeäkala sekä joulusillit ja joulusilakat. Keitä lisäksi kattilallinen höyryäviä perunoita ja viipaloi tarjolle tummaa Pirkka saaristolaisleipää.

Joulusillit ja -silakat joka makuun

Joulusillit maistuvat mätimajoneesin kanssa, rapumarinoituna tai sipulilla höystettynä. Poimi mieluisin maku kaupan sillivalikoimasta tai paloittele ja mausta sillifileet itse. Kokeile tänä jouluna vaikkapa wasabisilliä, tillisilliä ja lasimestarin silliä. Mainioita makuyhdistelmiä vaikkapa joulun alkuruokapöytään. 

Ja kyllähän silakkakin ansaitsee paikkansa joulupöydässä! Valitse mielitekosi mukaan valkosipulilla tai katajanmarjoilla maustettua silakkaa tai vanhanajan maustesilakkaa. Myös savukirjolohifilee ja suomalainen savusiika houkuttelevat herkkusuita kalapöydän ääreen. Savukala on myös varma valinta, jos pöydän ääressä on lapsia.

 

Lisää maukkauta kalareseptejä löydät K-ruoka.fin reseptihausta.

Joulu

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lohen fileointi ja graavaus

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset