Joulun olutkoulu

Olut on verraton joulupöydän juoma, sillä se tukee täyteläisiä ja makeahkoja makuja. Oikein tarjoiltu olut on ilo sekä silmälle että suulle. Tarjoiluohjeet tarjoaa Sinerbrychoffin olutasiantuntija Anikó Lehtinen.

Vaalea vehnäolut

Tarjoillaan paksusta, pakastimessa jäähdytetystä lasista ja kaadetaan kahdessa osassa.

                                                

Sinebrychoff Nikolai Brewmaster's Collection Belgian Wheat Beer

Sopii joulupöydän kalaalkupalojen, rosollin ja laatikoiden seuraksi. Tarjoillaan 3–5-asteisena.

Prykmestar Savuvehnä

Savuinen, tumma, miedosti humaloitu täysmallasvehnäolut sopii savukalan ja -kalkkunan kyytipojaksi, kinkulle sekä pataruoille. Tarjoillaan 4–8-asteisena.

APA, IPA ja muut pale alet 

Tarjoillaan korkeasta lasista, kaadetaan kallistaen lasia siten, että syntyy pyörre, joka vapauttaa humala-aromit.

APA

                  

Laitilan Tuomas APA Maltainen Tuomas

Sopii kinkunpaisto-olueksi ja saunajuomaksi sekä kinkkuaterialle. Tarjoillaan 8–12-asteisena.

Saimaan Juomatehdas Brewer’s Special Pacific Pale Ale

Raikas, sitruksinen, terävästi humaloitu IPA sopii cheddarjuuston seuraksi, saunaolueksi sekä janojuomaksi. Tarjoillaan 7–9-asteisena.

Tumma ale ja amber ale 

Tarjoillaan jalallisesta, suippenevasta olutlasista. 

               

Malmgård Jouluolut Tumma ale

Sopii joulukinkun ja sen perinteisten lisäkkeiden kanssa. Tarjoillaan 8–10-asteisena.     

Saimaan Juomatehdas Pirkka Parhaat Amber Ale

Sopii lihapatojen, riistaruokien, paahdettujen juuresruokien ja mietojen, pehmeiden juustojen makupariksi. Tarjoillaan 8–10-asteisena.

Tumma lagerolut 

Tarjoillaan jalallisesta, suippenevasta olutlasista.

lager

      

Sinebrychoff Karhu Tumma Lager

Sopii kinkun, mausteisen kasvisruoan, graavilohen, sillien ja laatikoiden  kanssa.Tarjoillaan 6–8-asteisena.

Sinebrychoff Jouluolut

Sopii kinkun, kalkkunan, laatikoiden ja juustojen pariksi. Tarjoillaan 6–8-asteisena.

Portteri ja stout 

Tarjoillaan korkeasta olutlasista. Vaahtokukka saa olla korkea. 

 Porter

Stadin Panimo Joulukinkkuportteri

Paahteinen, täyteläinen portteri maistuu joulukinkun ja -laatikoiden kanssa. Tarjoillaan 10–14-asteisena.

Pyynikin Jouluolut

Tumma, lämpimästi paahteinen ja glögillä maustettu stout sopii erityisen hyvin suklaisten jälkiruokien kanssa, mutta myös jouluaterian liha- ja kalaruokien kanssa. Tarjoillaan 10–14-asteisena.

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.