Joulutortut

Joulutortut eli tähtitortut maistuvat koko joulun ajan erityisesti glögin kanssa nautiskeltuna. Valmis taikina auttaa kiireistä leipuria, mutta pienellä vaivalla joulutortut tekee myös aivan alusta asti itse.

Voitaikina

Voitaikina sopii joulutorttujen ja pasteijoiden valmistukseen. Itse tehty kaaviloitu voitaikina valmistetaan meijerivoista, vehnäjauhoista ja kylmästä vedestä. Kylmyys auttaa voitaikinan valmistuksessa, lue pro-leipurin vinkit voitaikinan valmistukseen!

Joulutortun taittelu

Joulutorttu on perinteisesti tähdenmuotoinen, mutta tortut taipuvat myös puolikuun, jouluruusun, enkelin tai kiekon malliin. Katso joulutortun taitteluohjeet ja ryhdy leivontahommiin! 

Makeat joulutortut

Joulutorttujen täytteeksi sopii perinteinen luumumarmeladi, mutta muitakin makeita vaihtoehtoja löytyy. Viipale tuoretta persimonia ja sipaisu vaniljatuorejuustoa saa joulutortusta raikkaan makean. Viikunatorttuja koristaa tuoreen viikunan lohko. Hauskat tähtitortut saat täyttämällä joulutortun luumu-kanelirahkalla ja luumumarmeladilla.

Suolaiset joulutortut

Suolaiset täytevaihtoehdot ovat myös kokeilemisen arvoisia. Porotäytteiset joulutortut, lohitähtitortutsavuporoneliöt ja tomaatti-juustoneliöt ovat suolaisia sormisyötäviä vaikkapa pikkujoulupöytään.

Lisää vinkkejä löydät alta sekä K-Ruoka.fin reseptihausta.

Joulutorttuja ja herkkuja voitaikinasta

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Joululeivonnaiset ihastuttavat

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Pirkka-tuotteita leivontaan

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.