Näin kokoat juustotarjottimen

Virittäydy joulun tunnelmaan ystävien kanssa höyryävää glögiä siemaillen. Kokoa glögin kaveriksi upea juustotarjotin ja leivo suussa sulavia leivonnaisia. Näin kokoat koko seurueelle maistuvan juustotarjottimen!

Pirkka-sarjasta löydät monta edullista ja laadukasta herkutelujuustoa. Tutustu myös uuteen laajaan K-juustomestarin -tuotesarjaan, joka saapuu K-ruokakauppoihin marraskuussa 2016.

Ohjenuorat juustotarjottimen kokoamiseen

1. Varaa illanistujaisten juustotarjottimelle 3–6 erityyppistä juustoa, yhteensä 150–200 g henkeä kohti.

2. Mielenkiintoinen juustotarjotin syntyy, kun kokoat tarjottimen maultaan ja ulkonäöltään erilaisista juustoista. Valitse tarjottimelle voimakkaita ja miedompia sekä tuttuja ja harvinaisempia juustoja.

3. Hedelmistä ja marjoista juustojen kanssa maistuvat makeat ja vähähappoisemmat lajikkeet, jotka tasapainottavat juustojen suolaisuutta. Parhaita ovat rypäleet, omenat, päärynät, persikat, taatelit, viikunat, melonit, kiivit, persimonit, mansikat ja kirsikat sekä niistä valmistetut hillokkeet. Hillot sopivat erinomaisesti kovien ja puolikovien juustojen kanssa. 

4. Hillot sopivat erinomaisesti kovien ja puolikovien juustojen kanssa. Tarjoa juustojen kanssa myös esimerkiksi patonkia, hapankorppuja, makeaa saaristolaisleipää tai täysjyväleipää sekä keksejä ja ruskeita siirappipiparkakkuja.

Juomat juustojen seuraksi

Koska juustot perinteisesti nautitaan pääruoan jälkeen ennen jälkiruokaa, voidaan juustojen kanssa tarjota samaa punaviiniä kuin pääruoan kanssa tai vaihtoehtoisesti makeaa viiniä, joka sopii sekä jälkiruoan että juustojen seuraksi.

Usein runsas valkoviini on kuitenkin parempi vaihtoehto juustopöydän yleisviininä ja punaisissa kannattaa usein suosia kevyempiä, vähätanniinisempia ja hieman hapokkaampia viinejä. Myös portviini on oiva pari varsinkin suolaisille ja pitkään kypsyneille juustoille.

Lue alta lisää juustojen maistuvimmista makupareista ja katso miten pääset sisään juustofonduen saloihin.

Ihanat juustot

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Pirkka-juustoja pöytään

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.