Paahdetut kastanjat

Paahdettu kypsä kastanja on täyteläinen ja miedon makuinen. Maku muistuttaa perunaa, mutta on makeampi ja pähkinämäinen. Kastanja on erinomaista pikku naposteltavaa illanistujaisiin, ja maistuu tarjoiltuna esimerkiksi vaahdotetun sitruunavoin kanssa.

Kastanjat on helppo paahtaa myös itse.

Paahdetut kastanjat

Kastanjoita varataan noin puoli kiloa neljää henkeä kohti.

  1. Huuhdo kastanjat ja pyyhi ne talouspaperilla. Tee suippoon päähän ristiviillos terävällä veitsellä.
  2. Peitä tarjoiluastiaksi sopivan uuninkestävän laakean vuoan pohja karkealla suolalla. Paina kastanjat siihen siten, että suippo pää jää ylöspäin.
  3. Paahda kastanjoita uunissa noin 225 asteessa noin 20 minuuttia kastanjoiden koon mukaan. Kypsän kastanjan tunnistaa siitä, että kuori irtoaa helposti ja malto tuntuu puristettaessa pehmeältä. Tikulla kokeilemalla voit myös tarkastaa, ovatko kastanjat pehmeitä sisältä.
  4. Tarjoa kastanjat heti paahtamisen jälkeen kuumina. Kastanjat kuoritaan ja syödään sormin esimerkiksi sitruunalla maustetun vaahdotetun voin kanssa.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset