Rosolli kuuluu jouluun

Rosolli kuuluu perinteiseen joulupöytään. Herkullinen ja raikas salaatti syntyy keitetystä porkkanasta, perunasta ja punajuuresta sekä sipulista ja maustekurkuista. Halutessaan mukaan voi lisätä myös omenaa.

Rosolli syntyy helposti

Keitä kaikki juurekset kypsiksi kuorineen. Punajuuret kannattaa keittää omassa kattilassaan, jotta ne eivät värjää perunoita ja porkkanoita. Valuta ja jäähdytä juurekset  ja muista jättää punajuurten keitinlientä hieman talteen. Kuori juurekset ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.Helpota joulukiireitä käyttämällä valmiiksi viipaloituja Pirkan punajuuri- ja maustekurkkukuutioita.

Hienonna kuorittu sipuli ja kuutioi kurkut. Sekoita lopuksi ainekset keskenään tai asettele ne raaka-aine kerrallaan kerroksittain tarjoiluastiaan.

Rosollin kastike saa värinsä punajuuriliemestä

Rosollin kastikkeena tarjotaan perinteisesti punajuuren keitinliemellä värjättyä kermavaahtoa, mutta kastike syntyy myös kermaviilistä. 

Ohjeet muihin joulun herkkusalaatteihin löydät K-Ruoka.fin reseptihausta.

Rosollit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Salaatit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Herkkuja joulupöytään

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset