Stressitön joulu

Joulusta on turha ottaa paineita. Valitse stressitön joulu ja seuraa K-ruoan vinkkejä. Voit aloittaa hitaasti fiilistellen jo marraskuussa tai ottaa loppukirin vasta joulukuussa.

24 askelta jouluun

1. lauantai 14.11
Oletpa jouluihminen tai et, vältät viime hetken stressin, kun aloitat jouluun valmistautumisen jo nyt! Poimi parhaat ideat jouluun K-ruoan joulusivuilta. OIKOPOLKU: Jos et nauti itse tekemisestä ja pitkästä fiilistelystä, voit huilailla vielä kuukauden. Hyppää suoraan oikopolulle ja lue tarkemmat ohjeet.

2. sunnuntai 15.11.
Sunnuntai on sopiva päivä ideoida (ja ehkä kokeilla!) joulun makeita herkkuja. Aattona vatsa täyttyy kinkusta ja kalapöydästä, joten älä turhaan säästele leipomuksia vain joulupyhiksi.  Makeimmat leivontaideat löydät joululeivonta-sivulta.

3. tiistai 17.11.
Suunnittele joulun menu ja mieti kattauksen idea ja värimaailma.

4. torstai 19.11. 
Hanki lapsille joulukalenterit tai tee heille sellaiset. Myös aikuinen ilahtuu kalenterista, joka sallii herkuttelun heti aamusta. Kokeile tänä vuonna vaikka piparkakkujoulukalenteria. Tee tai osta taikinaa samalla sen verran, että siitä riittää myös piparkakkutaloon.

5. lauantai 21.11.
Tee piparkakkutalo. Piparkakkutalon kaavat ja reseptit löydät täältä. 

6. sunnuntai 22.11.
Viikon ahertamisen jälkeen on hyvä syy pienelle paussille ja palkkiolle. Keitä kahvit tai glögit ja leivo helpot joulutortut valmistaikinasta. Kokeile vaihteeksi uusia muotoja ja täytteitä, miksei poroa tai persimonia ja vaniljaa!

7. tiistai 24.11.
Joululaatikot voi tehdä hyvissä ajoin pakastimeen. Laatikot voi valmistaa perinteisin reseptein tai kokeilla uusia makuja, esimerkiksi pähkinäistä juureslaatikkoa. Valmiit Pirkka-juuressoseet nopeuttavat tekemistä. Kaikki ohjeet ja ideat joululaatikoihin löydät täältä. 

8. torstai 26.11.
Jos haluat luomukinkun, se on syytä tilata viimeistään nyt. Tarkasta samalla, että kaikki on valmiina kinkunpaistoa ajatellen: lämpömittari, kinkkupussi ja uuni puhdistettuna. Fiilistele joulun makumaailmaa ja valitse kinkulle kuorrutus.

9. perjantai 27.11.
Oletko jo valinnut joulun suklaarasiat? Jos et, koemaista muutama rasia ennen lopullista päätöstä. Suklaarasioiden valinnassa sinua auttaa myös tekemämme suklaatesti.  Jos haluat valmistaa suklaakonvehdit itse, löydät suklaareseptit täältä.

10. lauantai 28.11.
Aloita joululahjojen hankkiminen tai suunnitteleminen viimeistään nyt. Ihanimmat lahjat saat itse tekemällä ja jotain valmista tuunamalla. Katso helpot ja kekseliäät lahjaideat.

11. sunnuntai 29.11.
1. adventtisunnuntai, mikä ihana syy pitää lepopäivä. Laita glögi lämpenemään ja ota seuraksi pipareita tai paahdettuja pähkinöitä ja manteleita .

12. keskiviikko 2.12.
Lahjojen paketoiminen tuppaa jäädä aina viimeiseen yöhön. Aloita viisaasti vähän kerrallaan tai katso ainakin paketointi-ideat valmiiksi.

13. lauantai 5.12.
Saatko jouluna erityisiä vieraita? Katso vinkit erityisruokavalioiden jouluruokiin K-ruoan nettisivuilta. Esimerkiksi gluteenittomaan ja kasvissyöjän ruokavalioon on runsaasti vaihtoehtoja. Vegaanillekin löytyy esimerkiksi kookosriisipuuro ja vegaaniset pavlovat.

14. maanantai 7.12.
Hae kuusenkoristeet varastosta ja hanki tarvittaessa uusia. Askartele vaikka helpot joulukoristeet yhdessä lasten kanssa. Kartongit ja muut tarvikkeet löydät K-citymarketin laajentuneelta askarteluosastolta.

15. torstai 10.12. 
Hanki joulun juomat hyvissä ajoin ennen joulupyhiä. K-kaupoissa on nyt myös laaja valikoima alkoholittomia viinejä. Katso vinkit alkoholittomien viinien testistä.

16. lauantai 12.12. 
Leivo perinteinen kahvikakku jouluksi (ja samalla ehkä muutama ylimääräinen lahjaksi). Kokeile tänä jouluna trendikästä viikunakakkua.

17. tiistai 15.12. 
Jos olet valmistellut joulua jo kuukauden, pidä lepopäivä ja palkitse itsesi Pirkka Parhaat konvehtilajitelmalla. Jos aloitat vasta nyt, hyppää oikopolkuun ja katso miten harpot jouluun kymmenessä päivässä.

18. torstai 17.12. 
Jouluaattoon on nyt tasan viikko. Tarkasta vielä joulun kalapöydän suunnitelma ja valmista esimerkiksi perinteinen lasimestarin silli. Kokeile ihmeessä myös limettisilliä, wasabisilliä, mustikkasilliä tai basilika-sherrysilliä!

19. perjantai 18.12. 
Suolaisen päälle on hyvä ottaa vähän makeaa. Tee kotiin ja lahjaksi joulun ihanimmat karpalo-mantelitoffeet ja muut joulukarkit.

20. lauantai 19.12. 
Mikä onkaan ihanampi aaton iltapala kuin siivu graavilohta ja pala itse tehtyä saaristolaisleipää. Kokeile myös jouluista pataleipää ja muita leipäreseptejä, jotka sopivat niin itselle kuin lahjaksikin. Muista myös ottaa kinkku ajoissa jääkaappiin sulamaan, kinkun koosta riippuen 1-3 päivää ennen paistoa.

21. maanantai 21.12. 
Tee joulun isoin ostosreissu tänään ja hanki valmiiksi kaikki, minkä vain voit. Kauppareissu sujuu helposti ja tehokkaasti, kun kirjaat ostoslistan K-ruoan Kauppakaveri-mobiilisovellukseen.

22. tiistai 22.12. 
Tee lista joulun toiselle ja viimeiselle kauppareissulle ja tulosta menu-kortti joulupöytään.

23. keskiviikko 23.12. 
Tänään on aika graavata lohi ja paistaa kinkku. Katso vielä viime hetken ohjeet: näin graavaat lohen ja näin paistat kinkun.

24. torstai 24.12. 
Keitä aamulla perinteinen riisipuuro tai kokeile vaihteeksi vegaanillekin sopivaa kookosriisipuuroa. Nyt alkaa joulu!

 

Oikaisten jouluun

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Ihanimmat joululeipomukset

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Suussa sulavat suklaasuosikit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Kaunis joulu

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.