Näitä suomalaiset kokkaavat juhannuksena – Katso hittireseptit!

Juhannuksena herkutellaan tutuilla suosikkiruoilla mutta grillissä valmistuu myös moni uusi ruokahitti. Selvitimme, mitkä ovat k-ruoka.fin suosituimpia ruokaohjeita juhannuksen alla. Tässä TOP 10 juhannussuosikkia resepteineen!

1. Uudet perunat – keitettynä tai grillistä

Uudet perunat kuuluvat kesään ja maistuvat monessa muodossa. Kokeile perunoita vartaisiin ja salaatteihin, nauti ne sellaisenaan tai grillaa varhaisperunat. Katso parhaat reseptit ja valmistusvinkit uusille perunoille.

uudetperunat

2. Juustokuorrutetut maissit

Grillatut maissit eivät suotta ole monen juhannusjuhlijan suosikki herkku. Maissintähkät kypsyvät maukkaiksi grillin lämmössä ja saavat loppusilauksen voisulasta. Tänä juhannuksena maissit saavat uuden makutwistin juustokuorrutteesta.

juustokuorrutetutmaissit

3. Mojito eli minttu-limettiuunilohi 

Juhannuksen juhlapöytään kuuluu perinteisesti silli, mutta raikkaalle uunilohelle löytyy aina tilaa keskikesän kalapöydässä. Mintulla ja limetillä maustetusta mojitouunilohesta syntyy raikas lisä juhannusjuhliin.

Minttulimelohi

4. BBQ-Ribsit

Ribsit ovat kasvattaneet suosiotaan suomalaisten grilleissä huimaa vauhtia. Mehevien BBQ-ribsien salaisuus on lihan kypsentäminen keittämällä ennen grillausta. Itse tehty BBQ-kastike kruunaa grilliherkun.

Ribsit

5. Pulled pork 

Viime aikojen ruokahitti Pulled pork maistuu suomalaisille myös tänä kesänä. Jos perinteisempi nyhtöpossu on jo maisteltu, kannattaa kokeilla nyhtölammasta eli Pulled lambia

Pulledpork

6. Coleslaw 

Salaatti on mainio lisäke raskaille juhannuksen grilliruoille. Coleslaw eli amerikkalainen kaalisalaatti maistuu juhannuksen mausteisten grilliherkkujen kanssa. Kokeile myös tuunattuja versioita, coleslawta aasialaisittain tai ihanan raikasta fenkolicoleslawta.

Coleslaw

7. Briossisämpylät 

Itse valmistetut burgerit burgeribuffetissa ovat yksi tämän kesän grillihiteistä. Parhaat burgerit syntyvät itse tehdyillä sämpylöillä. Ihanan kuohkeat briossisämpylät sopivat loistavasti juhannuksen gourmet-burgereihin.

Briossisampylat

8. Helppo raparperipiirakka 

Alkukesän sateet ovat kasvattaneet raparperit suuriksi ja mehukkaiksi. Yksi suosituimmista resepteistämme juhannukseksi onkinhelppo raparperipiirakka. Jos raparperi piirakan muodossa ei innosta, katso seitsemän muuta raparperivinkit.

 Raparperipiirakka

9. Vohvelit ja letut mansikoilla

Vohvelit ja letut ovat suosiossa kesät talvet, mutta mikään ei voita muurikkapannulla paistettuja lettuja tuoreiden kesämarjojen ja jäätelön kera. Letut ja vohvelit maistuvat niin suolaisilla kuin makeillakin täytteillä. Lettujen kanssa maistuvat basilikamansikat ja ihana itse tehty vaniljajäätelö. Kokeile vohveleita vaikkapa suolaisella kinkku-raejuustotäytteellä tai mausta taikina esimerkiksi suklaalla tai yrteillä.

 Basilikamansikat

10. Minisuklaakakut grillissä 

Juhannuksen hauskin jälkiruoka syntyy pääruoan tavoin grillissä. Mehevät minisuklaakakut paistetaan tavallisessa muffinivuoassa, mutta kypsennys tapahtuu kaasugrillin lämmössä. Tarjoile herkku vaikkapa itse tehdyn vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

Minisuklaakakut

Kesän grillimenu

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.