7 raparperivinkkiä

Nappasitko kaupastasi nipullisen raparperia? Pursuaako pihasi alkukesän herkkua, etkä keksi, mitä kaikkea kirpakasta kasvista voikaan tehdä? Poimi tästä seitsemän maistuvaa vinkkiä.

1.    Itse tehty raparperimehu

Raparperimehu
Kotitekoisesta rapaperimehusta tulee lapsuuden kesät mieleen. Kaiva siis esiin retroin kattilasi ja kääri hihat! Ihana mehu syntyy esimerkiksi tällä kardemumman maustamalla reseptillä. Nauti mehu sellaisenaan tai lorauta sitä kesäiseen booliin.

2.    Uunissa paahdetut raparperit

Raparperi uunissa
Uunissa paahdetuista raparpereista saat helpon ja makoisan jälkiruoan. Valitse ohuempia raparperin varsia, jottei lopputuloksesta tule liian kirpeä. Ripottele raparperipalojen päälle sokeria ja paista niitä 200-asteisessa uunissa vartin verran, ensimmäiset kymmenen minuuttia foliolla peitettynä. Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

3.    Raparperi–kaurahyve

Raparperipaistos
Raparperi ja kaura ovat koukuttava kombinaatio. Kuori ja pilko raparperit ja aseta ne uunivuokaan tai vaikka pieniin kahvikuppeihin. Valmista voista, kaurahiutaleista ja fariinisokerista murumainen seos ja ripottele se raparperipalojen päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia ja nauti!

4.    Raparperikiisseli

Raparperikiisseli
Raparperikiisseli on perinteinen kesäherkku, joka maistuu mökillä laiturinnokassa nautiskellen. Tee kiisseli klassisesta makuparista, raparperista ja mansikasta, tämän reseptin innoittamana.

5.    Raparperipiirakka

Raparperi-rahkapiirakka
Raparperipiirakka on kevään ja kesän juhlien varma hitti. Kokeile esimerkiksi herkullista raparperi–rahkapiirakkaa, joka yhdistää kirpeän herkun pehmeään rahkaan. Piirakka onnistuu myös poropeukalolta, sillä pohjana voit käyttää valmista murotaikinaa.

6.    Raparperihillo

Raparperihillo

Maukas raparperihillo syntyy kiehauttamalla raparperinpalat vedessä kanelin kanssa. Kun raparperit alkavat pehmetä, voit lisätä hillosokerin ja keitellä seosta vielä hetken. Sujauta hilloa esimerkiksi kesäisen mansikka-raparperikakun väliin.

7.    Pakastaminen

Raparperin pakastus
Jos kaikki raparperit eivät tule käyttöön heti, voit säilöä ne pakastamalla. Leikkaa varret muutaman sentin paksuisiksi viipaleiksi, sokeroi ja pakkaa pusseihin. Näin raparpereista on iloa myös syksyllä ja talvella!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset