Churrot, ”espanjalaiset donitsit”

Muutamasta perusraaka-aineesta uppopaistamalla syntyvät churrot korvaavat munkit vappupöydässä – ja sopivat itse asiassa juhliin kuin juhliin, tilanteeseen kuin tilanteeseen! Vaiheittaisten ohjeiden avulla pursotat taatusti upeat churrot.

AineksetVaihe 1Vaihe 2Vaihe 3Vaihe 4

CHURROT

  • 2 dl vettä
  • 2 rkl Pirkka meijerivoita
  • ripaus suolaa
  • 2 dl Pirkka vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • pienen sitruunan kuori raastettuna
  • ½ tl leivinjauhetta
  • lisäksi uppopaistamiseen rypsiöljyä (noin litra)
  • pinnalle sokeria ja kanelia

Kiehauta kattilassa vesi ja voi ja anna voin sulaa.

Sekoita taikinakulhossa kuivat aineet.

Kaada neste taikinakulhoon samalla sähkövatkaimella sekoittaen.

Anna taikinan vetäytyä 10 minuuttia. Laita taikina pursotuspussiin.

Kuumenna öljy 170 asteeseen ja pursota noin kymmenen sentin pituisia tankoja öljyn joukkoon. Katkaise tangot saksilla. Paista muutama churro kerrallaan.

Uppopaista churrot kullanruskeiksi. Nosta valmiit churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle. Pyörittele tangot lopuksi kaneli–sokeriseoksessa.

Tarjoa sulatetun suklaan kanssa.

reseptissä esiintyviä Pirkka-tuotteita

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue myös

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset