Glöginmakuista joulua!

Kuuma, mausteinen glögi on ehdoton hitti joulunaikaan. Itse tehdyn glögin huumaava tuoksu valtaa keittiön – älä tyydy tavanomaiseen, vaan mausta glögi mielesi mukaan!

Perinteisen jouluglögin ainekset

Glögipohja valmistetaan yleensä omenamehusta, marjamehusta tai punaviinistä. Valmiit mehutiivisteet sopivat hyvin glögipohjaksi, ja viinejä ja mehuja voi toki yhdistellä keskenään oman maun mukaan. Kokeile myös siideriä, mustikkajuomatiivistettä, karpalojuomaa tai metsämarjateetä glöginvalmistuksessa.

Perinteisesti glögi maustetaan jouluun sopivilla mausteilla: kanelitangoilla, tähtianiksilla, kokonaisilla neilikoilla, inkiväärillä ja kardemummalla. Jos valmistat glögiä usein, tee mausteista maustenyytti, jonka voi käytön jälkeen kuivata ja hyödyntää uudelleen.

Glögin maustaminen

Perinteisillä mausteilla syntyy maistuvaa glögiä, mutta kokeile rohkeasti myös jotakin uutta. Sujauta glögikattilaan pari rosmariininoksaa tai rouhi sekaan maustepippuria tai chiliä tuomaan glögiin mausteisuutta ja potkua. Vanilja puolestaan sopii erinomaisesti vaaleaan glögiin. Valmista helppoa karpaloglögiä, chiliglögiä tai inkiväärillä maustettua mustikkaglögiä.

Glögin voi makeuttaa vaalean kidesokerin sijaan esimerkiksi fariini- tai muscovadosokerilla tai makusiirapilla.  

Kuivahedelmiä koristeeksi

Vaihtelua glögiin saa tarjoilemalla sen rusinoiden ja mantelilastujen sijaan muiden kuivahedelmien ja pähkinöiden kanssa. Esimerkiksi hienonnetut kuivatut viikunat ja saksanpähkinät sopivat joulunaikaan loistavasti. Punaiseen glögiin sopivat hyvin myös kuivatut karpalot. Aina kuivahedelmiä ei tarvitse laittaa mukin pohjalle, vaan ne voi sujauttaa myös cocktailtikkuun.  

Valmisglögin muuntelu

Kekseliäs kokki muuntaa valmisglögin mieleisekseen, jolloin vieraat eivät edes huomaa juovansa kaupan tuotetta. Sekoita valmisglögin joukkoon hieman mehutiivistettä tai viiniä. Kiehauta nesteet  parin kanelitangon sekä mahdollisten muiden mausteiden kanssa kattilassa. Näin keittiön valtaa myös ihana jouluinen tuoksu.

Aikuisten vahvempi glögi

Glögin voi myös halutessaan terästää. Lorauta glögin sekaan tujaus terästystä tai esimerkiksi marjalikööriä, rommia tai konjakkia.

Kuplivaa glögiä

Glögi tarjoillaan yleensä kuumana, mutta se sopii erinomaisesti myös kylmäksi, kuplivaksi alkumaljaksi. Kaada kuohuviinilasi puolilleen voimakkaanmakuista glögiä ja täytä lasi kuohuviinillä. Holiton versio kuplivasta glögistä syntyy glögitiivisteestä ja kivennäisvedestä.

Herkullisia glögireseptejä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Glögi maistuu jälkiruoissa

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Joulun makua Pirkka-tuotteissa

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Mehuja glögipohjaan

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset