Helpot suolaiset cocktailpalat

Cocktailpalat sopivat juhlapöytään etenkin, jos vieraat saapuvat eri aikoihin. Niitä on helppo valmistaa kerralla suurikin määrä.

Nopeaa ja kaunista tarjottavaa

• Jos aikaa on vähän, käytä surutta puolivalmisteita ja pakasteita: pakastealtaan kasvissekoituksia, valmistaikinoita ja -salaatteja.

• Valmista tahnamaiset täytteet jo edellisenä päivänä.

• Pellillisestä piirakkaa saat monta suupalaa.

• Koristele cocktailpalat tuoreilla kasviksilla ja yrteillä, viimeistellyt tarjottavat tekevät pöydästä juhlavan.

Herkulliset cocktailpalaideat vieraillesi

Lohi-perunatortilla

Valmista uunipellillinen Perunatortillaa. Leikkaa se suupaloiksi, lisää päälle pala kylmäsavulohta, ranskankermaa ja tilliä.

Italialaiset vartaat

Pujottele pieneen varrastikkuun vuorotellen kirsikkatomaatteja, oliiveja, minimozzarellaa ja basilikanlehtiä.

Crostinit

Paahda ohuet patonkisiivut rapeiksi uunissa. Lisää päälle oliiviöljyä, pala maksapasteijaa ja nokare omenamarmeladia. Koristele timjamilla.

Täytetyt ruisnapit

Levitä Pirkka Luomu ruisnappien päälle lusikallinen Pirkka savulohisalaattia. Lisää päälle kuutioitua kurkkua ja tilliä.

Uudet perunat

Halkaise pienet keitetyt uudet perunat puoliksi. Laita cocktailtikkuun perunanpuolikas leikkauspinta alaspäin, pala Pirkka inkiväärigraavilohta ja päälle nokare Pirkka wasabilla maustettua Pirkka turkkilaista jogurttia.

Paahtopaistileivät

Valmista paahtopaisti ja marinoi se Paahtopaistivati-reseptin mukaan. Paahda paahtoleivät, leikkaa ne suupaloiksi ja voitele majoneesilla. Laita päälle ohut viipale paahtopaistia ja marinoitua punasipulia.

 

Teksti: Kirsi Maijala
Kuva: Tommy Selin

Suolapaloja juhlapöytään

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset