Hyödynnä joulukinkun tähteet

Käykö joka vuosi näin: puolet joulukinkusta on yhä syömättä, eikä sitä jaksaisi syödä loppiaiseen saakka. Mitä siis tehdä joulukinkun tähteille? Saisiko niistä muutakin kuin kinkkukiusausta tai pizzaa?

Huomaathan, että resepteissä on käytetty palvikinkkua, jossa on hieman savunmakua toisin kuin joulukinkussa. Joulupöydästä jääneet kinkun rippeet voi kuitenkin loistavasti käyttää ruoissa palvikinkun sijaan. Lisää kinkkureseptejä löydät reseptihaustamme.

Ohukaisen tai pannukakun kaveriksi

Lettujen ja pannukakun ei aina tarvitse olla makea. Joulukinkusta saakin erinomaisen täytteen lettujen tai pannukakun sisään. Tällöin se soveltuu lounaaksi tai tuhdimmaksi välipalaksi.

Vihannesvoittoinen kinkku-vihannespannari maistuu varmasti joulun jälkeen. Herkullista helposti saat myös maissilettujen ja kinkkutäytteen reseptillä.

Kuuman keiton joukkoon

Joulun jälkeen moni haluaa hieman keventää ruokavaliotaan. Keitot ovat tähän loistava ratkaisu, sillä ne sisältävät paljon nestettä ja saavat aikaan täyden olon vähin kalorein. Tosin reilut kermaloraukset tai sulatejuustolisäykset on tällöin syytä unohtaa.

Käytä kinkun rippeet käden käänteessä valmistuvaan juuressose-kinkkukeittoon tai tomaattiseen juures-kinkkuminestonekeittoon.

Raikkaan salaatin sekaan

Lounastaja voi upottaa kinkun tähteet myös ruokaisaan salaattiin. Kokeile kinkulla höystettyä lämmintä perunasalaattia.

Astetta kevyempi salaatti syntyy paprikaisen kinkkusalaatin ohjeella. Tämä salaatti sopii mainiosti myös aterian lisäkkeeksi.

Kastikkeen raaka-aineeksi

Moni ei tule edes ajatelleeksi, kuinka mainiosti kinkku sopii kastikkeisiin. Valmista joulukinkusta herkullinen kinkku-paprikakastike tai pippurinen kinkku-herkkusienikastike. Lisäkkeitä vaihtelemalla voit syödä samaa kastiketta muutamankin päivän putkeen.

Uuniperunan sisään

Ruokien kestosuosikki, eli täytetty uuniperuna, sulkee loistavasti sisäänsä kinkuntähteet. Valmista maukkaat uuniperunat sinihomejuusto-kinkkutäytteellä. Viereen raikasta salaattia, ja ateria on valmis!

Pizzan tai piiraan täytteeksi

Varma valinta on valmistaa maukasta pizzaa tai piirakkaa kinkun rippeistä. Kinkku-omenapiiras tai perinteinen kinkkupiirakka on mitä mainioin vierasvara. Uudenvuoden juhliin tai muuten rentoon illanviettoon sopii myös kinkkutäytteinen rullapizza, kinkku-tomaatti-rucolapizza tai neljän vuodenajan pizza.

Nämäkin herkut kinkun tähteistä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lisää herkkuja kinkuntähteistä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Joulukinkku ei ole ainoa kinkku

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Herkkuja joulukinkun tähteistä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset