Oktoberfest

Oktoberfest on kaksi viikkoa kestävä olutfestivaali, joka pidetään joka vuosi Saksan Münchenissä Theresienwiesenin aukiolla syys- ja lokakuun vaihteessa. Tämä maailman suurin kansanjuhla kokoaa kaupunkiin miljoonia oluen ystäviä.

Oluen kyytipoikana maistuvat Oktoberfesteillä perinteiset saksalaiset ruoat: bratwursti, hapankaali ja perunaruoat, jälkiruokana maistellaan omenastruudelia.

Oktoberfest oluet

Kaikki viralliset Oktoberfestoluet ovat kullankeltaisia, kevyen hedelmäisiä ja keskitäyteläisiä lagereita. Juomien anniskelu on varattu kuudelle vanhalle müncheniläispanimolle, jotka ovat Spaten-Franziskaner- Bräu, Paulaner, Hofbräu Munchen, Hacker-Pschorr, Löwenbräu ja Augustiner Bräu.

Oktoberfest ruoka

Juhlissa maistuu tietysti olut, mutta yhtä tärkeää on sen kanssa nautittava ruoka. Olut on mainio kyytipoika bratwursteille ja muille mausteisille makkaroille. Niiden kanssa maistuvat perunasalaatti, paistetut perunat ja hapankaali. Myös oluessa haudutettu possu ja omenamehussa haudutettu hapankaali sopivat mainiosti Oktoberfest-juhlien tarjoiluun. Teltoissa on tarjolla myös laaja valikoima saksalaiseen ruokaperinteeseen kuuluvia ruokia: schnitzel eli Wieninleike, brisketti eli naudan rinta ja grillattu broileri sekä erilaiset pastat, keitot ja salaatit. Pikkusuolaisena napostellaan suolarinkeli eli bretzeli.

Oktoberfest jälkiruoat

Oktoberfestien jälkiruoat ovat syksyyn sopivia kuten erilaiset omenareseptit. Leivo Oktoberfestin kunniaksi vaikkapa omenastruudeli tai omenapiirakka vaniljakastikkeen kera. Saksalaisen ruoan hengessä myös Schwarzwaldin kirsikkakakku sopii jälkiruokatarjoiluihin.

Ruoka- ja juomaterveisiä Oktoberfesteiltä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Reseptejä Oktoberfestien hengessä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset