Pääsiäisleivonnaisten parhaat

Pääsiäisenä paaston päättymistä juhlitaan makeasti. Talviset leivonnaiset on unohdettu, ja tilalle tulevat raikkaat herkut.

Huhtikuussa vietettävään pääsiäiseen kuuluvat perinteisen mämmin ja suklaamunien lisäksi pullat, piirakat ja tortut. Pääsiäisenä paastonaika päättyy, mitä juhlistetaan herkuilla. Talven raskaat maut on unohdettu, ja tilalle tulevat keväisen raikkaat, hedelmäiset leivonnaiset.

Herkkuja rahkasta

Pääsiäisen jälkiruoille on yhteistä runsas maitorahkan käyttö, joka juontaa juurensa ortodoksiperinteestä. Koska perinteisesti pääsiäistä edeltävän paaston aikana ei käytetty kananmunia eikä maitotuotteita, kertyi niitä varastoihin odottamaan pääsiäistä.

Pääsiäisen herkutteluihin sopii esimerkiksi kevyt ja rahkainen appelsiini-juustotorttu. Tuhdimman vaihtoehdon tarjoaa valkosuklaanmakuinen kaurakeksipohjaan leivottu aprikoositorttu.

Pyhäpäivien kahvipöytäklassikoita ovat sitruunaiset rahkapullat. Rahka maistuu myös näyttävän näköisessä pääsiäiskääretortussa, joka on helppo ja nopea valmistaa.

Viimeistele värikkäiksi hedelmin

Pääsiäisenä makeat tarjottavat kannattaa viimeistellä keltaisilla hedelmillä kuten ananaskirsikoilla, appelsiinilla tai persimonilla. Koristelussa voi käyttää myös värikkäitä pikkukarkkeja, jotka riemastuttavat etenkin perheen pienimpiä.

Pääsiäisen makeat hitit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Raikkaasti sitruunasta

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.