Pääsiäispöydän klassikot

Pääsiäispöytä katetaan herkkuja notkolleen. Perinteisen pääsiäispöydän suosikkeja ovat kananmunat, parsa, lammas, pasha sekä mämmi.

Aloita pääsiäisateria kevyesti

Perinteinen pääsiäismenu koostuu kala- ja kananmunapainotteisista alkupaloista. Alkupalat saavat olla kevyitä ja raikkaita, sillä pääsiäisen pääruoka on usein varsin tuhti. Valmista alkupalaksi esimerkiksi herkullista parsaa tai savukalasalaattia.

Lammas kruunaa pääsiäispöydän

Maittava lammas ja karitsa ovat pääsiäispöydän ehdottomia kunkkuja. Pitkään kypsennettävän viulun tai lammaspaistin sijaan voit valmistaa myös muita lampaanosia, kuten karetta. Lampaan kaveriksi lautaselle sopivat uunijuurekset sekä perinteiset valkosipuliperunat – minttuhyytelöä unohtamatta.

Herkuttele pashalla tai mämmillä

Rukiinen, perisuomalainen mämmi sekä täyteläinen pasha ovat pääsiäisen jälkiruokapöydän kiistattomia valtiaita. Myös erilaiset rahkajälkiruoat sekä raikkaan sitruksiset herkut antavat pääsiäisaterialle maistuvan silauksen.

Tarjoukset