Värjää kananmuna luonnollisesti ruoka-aineilla

Pääsiäispöytään on kiva keksiä uutta vakiosuosikkien rinnalle. Korista pöytä tänä vuonna hennon sävyisillä kananmunilla.

Saat kananmuniin helposti elävän ja luonnollisen värisen pinnan aivan tavallisilla ruoka-aineilla. Värjäys sujuu helposti ilman väriaineen kiehuttamista ja munien liottamista.

Näillä tarvikkeilla onnistut

Varaa kananmunien värjäykseen seuraavia raaka-aineita: 

Sini-violetti ja violetti

Laita esimerkiksi läpinäkyvään pakastuspussiin noin desilitra Pirkka suomalaisia mustikoita ja anna niiden sulaa. Kun mustikat ovat sulaneet, laita keitetty ja jäähtynyt kuorimaton kananmuna pussiin ja pyörittele sitä mustikoissa. Mitä kauemmin annat kananmunan olla mehun vaikutuksessa, sitä tummemman värin saat.

Keltainen

Laita laakeaan kuppiin kurkumajauhetta ja hieman vettä, jotta jauhe tarttuisi kananmunan pintaan. Pyörittele kananmunaa jauheessa niin, että sen pinta peittyy tasaisesti kurkumaan. Nosta päällystetty muna sivuun ja anna jauheen vaikuttaa 5–15 minuuttia, riippuen haluamasi värin tummuusasteesta. Puhdista kananmuna jauheesta esimerkiksi pullasudilla.

Puna-pinkki

Kuori Pirkka suomalaisia punajuuria kuorimaveitsellä ja hiero kuoren sisäpuolella kananmunan pintaa. Anna kuivua välillä ja jatka hieromista, niin saat vahvemman värin.

Hentoinen vihreä

Murskaa hieman pinaatin varsia ja hankaa niillä kananmunan pintaa. Kosteutta saa olla vain pinaatista tulevan kosteuden verran, sillä liika kosteus pyyhkii hennon vihreän värin pois saman tien. Anna kuivua välillä ja toista hankaus.

Pirkka vihreä tee värjää kananmunista kauniin vihertäviä. Lisää muutama teepussi kiehuvaan veteen ennen munia. Lisää ruokalusikallinen etikkaa sitomaan väriä munankuoren pintaan ja keitä raakoja munia vedessä 7-10 minuttia. Samalla tavalla voit värjätä kananmunia Pirkka punasipulin kuorilla.

Kauniin pääsiäiskodin koristeet

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Pääsiäismunia juhlapöytään

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.