Näin onnistut: ruusupursotus

Ruusupursotus sopii mainiosti kevään ja kesän juhlien täytekakkuihin. Värjää kermavaahto ja yhdistele eri värisiä pursotuksia kakun koristelussa. Kuvan kuningatartäytekakun mukaiseen pursotukseen tarvitset yhteensä 7,5 dl vispikermaa. 

Ruusupursotus hurmaa kevään kakuissa

1. Aloita vaahdottamalla 7,5 dl vispikermaa vaahdoksi, mausta vaahto sokerilla (1,5-2 rkl) ja vaniljasokerilla (1,5 tl). Ota vaahdotetusta vispikermasta noin 2 dl ja levitä kerros vaahtoa tasaisesti kakun reunoille ja päälle. Käytä lastaa apunasi. 

Levita_kermavaahto_pohjaan

2. Ota vaahdotetusta vispikermasta sivuun 5 dl ja jätä se valkoiseksi. Jaa loput kermavaahdosta kahteen osaan ja värjää toinen 1 ruokalusikalla mustikkamehulla violetiksi. Vatkaa tarvittaessa vaahtoa paksummaksi värin lisäämisen jälkeen. Aloita reunapursotuksista: pursota pieniä ruusupursotuksia vieri viereen tähtityllalla siten, että aloitat kuvion pursottamisen keskeltä kiertäen. Pursota alin kerros violetilla. 

Pursota_alin_kerros

3. Värjää jäljellä oleva kermavaahto punaisella elintarvikevärillä hennon vaaleanpunaiseksi. Vatkaa tarvittaessa vaahtoa paksummaksi värin lisäämisen jälkeen. Pursota kakun toinen kerros vaaleanpunaisilla ruusukkeilla. Aloita pursotukset taas keskeltä ja jatka kakun ympäri.

Jatka_seuraavat_kerrokset

4. Ota loput valkoisesta kermavaahdosta ja pursota ruusupursotuksia kakun päälle keskeltä alkaen ympyrän muodossa. Jatka ympyrä kerrallaan reunoja kohden.

Pursota_ruusukkeet_paalle

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Kermavaahto maustaa ja koristaa

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset