Sulata suklaa koristeiksi

Suklaasta valmistuvat juhliin kakkujen, leivonnaisten ja jälkiruokien näyttävimmät koristeet.

Suklaakoristeiden valmistus on helppoa ja nopeaa. Suklaakoristeet kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä ne eivät kestä pitkää säilytystä.
Levitä sulatettu suklaa koristeiksi leivinpaperille tai muoviselle leivonta-alustalle, josta ne on jähmettymisen jälkeen helppo irrottaa. Suklaa on herkkä vedelle, joten kuivaa käyttämäsi astiat ja välineet huolellisesti.

Suklaan sulatus

Suklaan sulatus on helppoa, kunhan muistaa muutaman tärkeän seikan: Suklaa tulee sulattaa hitaasti tarpeeksi miedossa lämpötilassa. Liian kuuma lämpö (yli 45 astetta) pilaa suklaan maun ja rakenteen. Katso videolta, miten suklaan sulatus onnistuu parhaiten vesihauteessa tai mikrossa.suklaaperhoset

Suklaaperhoset

Suklaaperhoset ovat kauniit koristeet niin ristiäis- kuin valmistujaiskakkuun. Perhoset asettuvat kauniisti, jos koristeltava pinta ei ole ihan sileä, vaan muoto vaihtelee, jolloin perhoset saa aseteltua parhaiten.

1. Hahmottele perhosen muoto kynällä leivinpaperinpalalle. Voit halutessasi kopioida muodon valmiista mallista.

2. Taita leivinpaperi kahtia perhosen keskiosan halki.

3. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen.

4. Lusikoi suklaa kestävään pakastepussiin, jäähdytä hetki.

5. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota perhoskuvio leivinpaperinpalalle.

6. Nosta perhonen jähmettymään avatun kirjan väliin niin, että taitekohta jää kirjan saumaan ja perhosen siivet nousevat hieman ylöspäin.

7. Nosta kuviot kirjan päällä kovettumaan jääkaappiin.

8. Irrota kovettuneet perhoset ja koristele haluamasi leivonnaiset.

Suklaaristikko

Suklaan pursotus on helppoa, ja erilaisissa muodoissa vain mielikuvitus on rajana. Kokeile myös erilaisten suklaiden, kuten valkosuklaan ja tumman suklaan yhdistelmää.

1. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen

2. Lusikoi suklaa kestävään pakastepussiin, jäähdytä hetki.

3. Aseta leivinpaperi leikkuulaudan tai tarjottimen päälle.

4. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota ristikkokuvioita leivinpaperille.

5. Nosta kuviot kovettumaan jääkaappiin.

6. Ota suklaakoristeet jääkaapista vasta koristeluhetkellä, voit kuitenkin valmistaa ne edellisenä päivänä. Koristeet eivät kestä pitkää säilytystä jääkaapissa.

Suklaalehdetsuklaalehdet

Herkät suklaalehdet voi valmistaa melkein mistä tahansa pienehköstä syömäkelpoisesta, esimerkiksi mintun, lehdestä. Katso myös video suklaalehtikoristeiden valmistuksesta.

1. Puhdista käyttämäsi kasvin lehdet.

2. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen.

3. Levitä sulaa suklaata siveltimellä ohut kerros lehden päälle.

4. Laita lehti jähmettymään pyöreälle pinnalle, kuten foliorullan päälle, kauniin muodon saamiseksi.

5. Irrota kasvin lehti varovasti jäähtyneestä suklaalehdestä.

Suklaalastut

Suklaalastut sulostuttavat kakkujen koristeina. Lue lisää ja katso näyttävien suklaalastujen ja -rullien tekeminen vaihekuvina.

 

Teksti: Kirsi Maijala ja Annika Elomaa / A-lehdet Dialogi Oy

Suklaa koristaa kauneimman kakun

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Suussasulavat suklaakakut

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset