Voileipäkakku – klassikko ja kuningatar

Voileipäkakku on kuulunut suomalaiseen juhlapöytään jo vuosikymmeniä. Kata pöytään herkullinen voileipäkakku!

Voileipäkakun monet muodot

Voileipäkakun perinteiset täytteet valmistetaan lihasta tai kalasta. Voileipäkakku valmistetaan perinteisesti kokoamalla viipaleleivästä tai tuorejuustokakun tapaan irtopohjavuokaan hyydyttämällä. Katso kuvalliset ohjeet voileipäkakun kokoamiseen täältä.

Moderneja versioita ovat suolaiset cake pops -kakkutikkarit, kasvisvoileipäkakut ja voileipäleivokset, jotka valmistetaan voileipäkakun tapaan, mutta annospaloiksi.

Mikä leipä voileipäkakkuun?

Kalavoileipäkakkuihin käytetään usein tummaa vuokaleipää, kuten maalaislimppua tai ruisvuokaleipää. Kokeile vaikka Pirkka maalaislimppuviipaleita. Liha- ja kasvisvoileipäkakkuihin voit käyttää vaaleampaa leipää, kuten kiinteämpää vuokaleipää tai pehmoisempaa paahtoleipää. Juhlasesongin aikaan kaupoista voi löytyä voileipäkakkuihin tarkoitettua pitkittäin viipaloitua vuokaleipää.

Voileipäkakun kostuttaminen

Kostuta leivät liha-, kasvis- tai kalaliemellä. Voit käyttää kostuttamiseen myös vettä, johon sekoitetaan hieman sitruunamehua. Kiinteät vuokaleivät vaativat hieman enemmän kostuttamista. Pehmeän leivän kuten paahtoleivän kostuttamisessa nestettä voi käyttää hieman vähemmän, jotta leipä ei vety liikaa.

Mitä täytteeksi?

Voileipäkakun täytteen pohjana käytetään sulate- ja tuorejuustoja. Juuston voi notkistaa maitotilkalla, jotta makuaineiden joukkoon sekoittaminen ja täytteen levittäminen on helpompaa. Maidottoman täytteen saat käyttämällä pohjana majoneesia. Helpon täytteen saat käyttämällä valmissalaatteja, pasteijoita ja tahnoja, kuten Pirkka savulohisalaattia, Pirkka kinkkupasteijaa tai Pirkka Välimeren tomaatti-paprikatahnaa.

Teksti: Kirsi Maijala

Voileipäkakut kevään ja kesän juhliin

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lisää vinkkejä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.