Auto laturiin ja ostoksille

Sähkö- tai hybridiauton omistajat voivat nyt ladata autonsa samalla, kun käyvät ostoksilla K-kaupassa. Ensimmäiset ajoneuvojen latauspisteet on avattu Turussa, pääkaupunkiseudulla ja Lahdessa. Auton lataus onnistuu etäluettavalla K-Plussa-kortilla ja on asiakkaalle maksutonta.

Kesko rakennuttaa ladattavien ajoneuvojen latauspisteitä merkittävimmille kauppapaikoilleen. Latauspisteet merkitään näkyvästi, jotta ne on helppo löytää parkkipaikka-alueelta. Myös kaikissa kauppapaikkojen uudis- ja saneeraushankkeissa tehdään joko varaus tai rakennetaan ladattavien ajoneuvojen latauspiste. 

Latauspisteet löydät täältä

Turku
K-citymarket Kupittaa
K-citymarket Länsikeskus 

Tampere
K-citymarket Turtola
K-citymarket Lielahti
Neste K -liikenneasema, Teiskontie

Vantaa
K-citymarket Tammisto 

Espoo
K-Rauta Merituuli 

Lahti
K-citymarket Karisma 

Mäntsälä
K-citymarket Mäntsälä 

Oulu
K-citymarket Kaakkuri 

Riihimäki
K-citymarket Riihimäki

Jyväskylä
Neste K Kirri

Kempele
Neste K Kempele Ouluntulli

K-kauppojen parkkipaikoille tulevilla latauspisteillä on mahdollista ja turvallista ladata kaikentyyppiset ladattavat ajoneuvot. Latauslaiteessa on lataustavan 3 ja tyypin 2 mukainen pistorasia, johon oman ajoneuvon latauskaapeli kytketään.

"Laturissa ajoneuvojen latausajat vaihtelevat jonkin verran, mikä johtuu autojen kyvystä vastaanottaa virtaa. Latauslaitteet antavat maksimissaan 3 x 32A, joka tarkoittaa, että parhaimmillaan autoon saadaan ladattua tunnissa lähes 100 kilometriä lisää ajomatkaa", talotekniikkapäällikkö Jari Suuronen kertoo.

Keskon yhteistyökumppani latausjärjestelmän toteuttamisessa on Plugit Finland Oy.

Asiakaspalvelua ja ympäristöystävällisiä valintoja

"Haluamme tarjota hyvää palvelua ja auttaa asiakkaitamme tekemään valintoja ympäristön hyväksi. K-ryhmä tekee pitkäjänteistä vastuullisuustyötä, jonka yhtenä keskeisenä teemana on ilmastonmuutoksen hillintä ja päästöjen vähentäminen", sanoo Keskon vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.

Kesko on saanut kansainvälistäkin tunnustusta vastuullisuustyöstään. Marraskuussa 2015 Kesko valittiin arvostetulle, maailmanlaajuiselle CDP:n Climate A -listalle. Listalle on valittu 113 johtavaa yritystä, joiden katsotaan toimivan esimerkillisesti ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

K-ruoka-mobiilisovellus

Tarjoukset