Makupaloja kaapin kätköistä

Kotitalouksien keittiöissä syntyy usein hävikkiruokaa. Näitä herkkuja voit loihtia kaapin kätköihin jääneistä makupaloista.

Lehtikaalismoothie

4 annosta 

1 vihreä omena
1 banaani
100 g lehtikaalia
200 g kurkkua
n. 6 dl omenamehua 

  1. Kaada raaka-aineet tehosekoittimeen ja soseuta kuohkeaksi.
  2. Tarkista maku ja lisää mehua, mikäli haluat ohuempaa koostumusta.
  3. Säilytä smoothie jääkaapissa ja sekoita aina ennen tarjoilua!

Lehtikaalisipsejä

200 g lehtikaalia
2 rkl öljyä
1/4tl suolaa

  1. Huuhtele lehtikaalin lehdet ja poista lehdistä puiseva varsiosa. Leikkaa lehdet suupaloiksi.
  2. Levitä lehtikaalit pellille leivinpaperin päälle. Kaada päälle öljy ja sekoittele niin, että öljy leviää tasaisesti kaikkialle. Ripottele pinnalle suola.
  3. Kypsennä 150-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Varo polttamasta sipsejä. Voit käännellä sipsejä lastan avulla paistamisen aikana.
  4. Tarjoa sipsit hieman jäähtyneenä sellaisenaan tai dippikastikkeen kanssa.

Aasialainen kaalisalaatti

500 g valkokaalia
200 g siitakesieniä
1 porkkana
marinointikastiketta

  1. Leikkaa kaali ohuen ohuiksi suikaleiksi, siitakesienet 6 osaan ja porkkan uhuiksi siivuiksi.
  2. Kaada marinadikastike päälle ja anna maustua tunnin verran.

Kastike

1 dl soijakastiketta
½ dl rypsiöljyä
½ dl seesamiöljyä
1 rkl wasabitahnaa
1 rkl fariinisokeria
½ dl seesaminsiemeniä 

  1. Sekoita kaikki ainekset  kulhossa sekaisin ja kaada kasvisten päälle.

Cashew-pesto-perunasalaatti

500 g keitettyjä perunoita
3-4 rkl Pirkka cashew pestoa
tuoreita yrttejä
suolaa 

  1. Leikkaa keitetyt perunat reiluiksi viipaleiksi ja sekoita pestoa joukkoon.
  2. Halutessasi voit syödä salaatin kylmänä tai kuumana. Ripottele pinnalle yrttejä ja suolaa.

Viimeiseen muruseen

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset