Murusista lounasta

Mitä tänään syötäisiin? -kokki Alex Nurmi loihti maistuvan lounasmenun hävikkiruoista. Katso reseptit!

Kesäkurpitsaspaghettia ja haudutettua porkkanaa

2 annosta

1 iso kesäkurpitsa
2 porkkanaa
100 g pinaattia tai rucolaa tuoreena
2 tl provence-yrttimausteseosta
suolaa
pippuria
oliiviöljyä 

  1. Leikkaa porkkanat kuorimisveitsellä ohuiksi lastuiksi ja kuullota pannulla öljyssä.
  2. Leikkaa kesäkurpitsa mandoliinin avulla ohuen ohuiksi suikaleiksi ja lisää pehmenneiden porkkanoiden joukkoon. Lisää mausteita makusi mukaan ja lopuksi pinaatti.
  3. Nostele lautaselle ja nauti kuumana.

Tortillapizza

1 pkt Pirkka täysjyvävehnätortillaa
1 tlk (200/150 g) Pirkka tonnikalapaloja öljyssä
2 rkl Pirkka tomaattiketsuppia
2 rkl Pirkka tomaattipyreetä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/2 tl Pirkka pizzamaustetta
1/2 ps(à 150 g) Pirkka emmental-mozzarella juustoraastetta

  1. Valuta tonnikalat. Sekoita keskenään ketsuppi, tomaattipyree, valkosipuli ja pizzamauste.
  2. Levitä tomaattikastike tortillojen päälle. Tasaa tonnikalat pizzojen täytteeksi ja ripottele pinnalle juustoraaste.
  3. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia tai kunnes juusto on saanut hieman väriä.

Marinoitua sipulia

2 punasipulia
1 tl sokeri
½ tl suolaa
0,5 dl punaviinietikkaa

  1.  Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi ja sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään.
  2. Anna marinoitua tunti tai kaksi välillä sekoittaen ja tarjoile salaatin kanssa.

Vinkki: Voit lisätä joukkoon tuoreita yrttejä tai tomaattia.

Kukkakaaliriisiä

3-4 annosta

1 kukkakaali

  1. Revi kukkakaalin nuput kutteriin ja pyöritä konetta kunnes kukkakaali on muuttunut pienen pieniksi paloiksi.
  2. Voit tarjoilla kukkakaaliriisin sellaisenaan, lämmitettynä tai salaatin kanssa.

Kardemummaomenoita ja suklaata

4 annosta

4 omenaa
1 dl fariinisoke
30 g voita
1 tl jauhettua kardemummaa
2 dl kuohukermaa 
100 g valkosuklaat

  1. Leikkaa omenat  lohkoiksi ja poista siemenet.
  2. Sulata voi pannulla ja lisää omenat, sokeri sekä kardemumma mukaan ja paista kunnes omenat ovat pehmenneet.
  3. Lisää kerma ja anna seoksen muuttua kinuskimaiseksi.
  4. Nosta lautaselle ja raasta valkosuklaata päälle.

 

Viimeiseen muruseen

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset