Tähteet aamupalaksi

Tähtikokki Alex Nurmi loihti hävikkiviikon kunniaksi oman aamiaismenunsa hävikkiruokia hyödyntäen. Hävikkiin menevistä ruoista syntyi mahtavia uusia aterioita.

Voimajuoma

Voimajuomaa hedelmistä, kaalista ja inkivääristä, 2-3 lasillista

1 tuore ananas kuorittuna
200 g valkokaalia
2-3 rkl tuoretta inkivääriä kuorittuna

  1. Laita kaikki aineet mehustimeen tai mehulinkoon ja purista mehu kannuun.
  2. Sekoita hyvin ja nauti voimajuomana aamiaisella.

Kaurapuurosta sämpylöitä

4 dl kaurapuuroa            
3 dl kuumaa vettä
1 pussi Pirkka kuivahiivaa
2 tl suolaa
1 dl siemensekoitusta
8-9 dl sämpyläjauhoseosta
2 rkl oliiviöljyä 

  1. Kaada puuron joukkoon vesi ja lämmitä seos 42 asteiseksi. 
  2. Lisää hiiva ja sekoita hyvin.
  3. Kaada muut aineet hiljalleen joukkoon ja sekoita taikinaa hetken aikaa. 
  4. Laita kattilan kansi päälle ja anna kohota 30 minuutin ajan.
  5. Leivo taikinasta sämpylöitä ja paista 220c uunissa 10-15 minuutin ajan.

Punajuurihummus

1tlk (380 g) Pirkka kikherneitä
100g Pirkka Luomu etikkapunajuuria
1 valkosipulinkynsi
1rkl sitruunanmehua
1rkl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1-2rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa
1/4tl juustokuminaa
1/4tl suolaa
mustapippuria 

  1. Valuta kikherneet ja punajuuret.
  2. Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi veitsellä.
  3. Soseuta kikherneet ja punajuuret sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon muut ainekset.
  4. Nosta valmis hummus jääkaappiin maustumaan ja tarjoile viileänä dippinä.

Helpot jogurtti-ruisrieskat

6 kpl

2 dl Pirkka maustamatonta AB-jogurttia                  
1 rkl öljyä    
2 dl Pirkka ruisjauhoja    
1/2 tl suolaa                     
1/2 rkl sokeria                 
1/2 tl Pirkka ruokasoodaa                    

  1. Sekoita öljy jogurtin joukkoon.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne jogurtin joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  3. Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön noin 20 minuutiksi.
  4. Nostele taikinasta 6 kekoa leivinpaperin päälle pellille. Taputtele jauhotetuilla käsillä tasaisiksi rieskoiksi.
  5. Paista 225-asteessa noin 15 minuuttia.

Tuorepuuro

2 kulhollista

3dl Pirkka maustamatonta AB jogurttia tai piimää
1dl kauraleseitä
2dl (100 g) mustikoita (pakaste)
1/2dl Pirkka auringonkukansiemeniä
1/2dl rusinoita
2 rkl hunajaa

  1. Sekoita ainekset keskenään ja anna turvota hetki ennen tarjoamista.
  2. Makeuta halutessasi fariinisokerilla, hunajalla tai sokerilla.

Viimeiseen muruseen

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset