Kurpitsasesonki huipentuu lokakuun lopussa

Kurpitsojen myynti on viimeisen seitsemän vuoden aikana kuusinkertaistunut. Lokakuun loppupuolella myydään noin 25 prosenttia koko vuoden kurpitsoista.

Kurpitsan suosio kasvaa

Kurpitsamyynnissä näkyy halloweenin vietto, sillä osa myydyistä kurpitsoista on koristekurpitsoja. Myskikurpitsa on suomalaisten suosikki, se on ostetuin kurpitsa. Toiseksi eniten kysyntää on oranssilla, pyöreällä kurpitsalla. Kotimainen oranssi kurpitsa on myynnissä elokuun puolivälistä lokakuun loppupuolelle hieman säästä riippuen. Tällä hetkellä kotimaista oranssia kurpitsaa on hyvin saatavilla K-kaupoista, 

- Kurpitsojen myynti on viimeisen seitsemän vuoden aikana kuusinkertaistunut. Kurpitsat ovat sesonkiruokaa, joten erityisesti syksyisin niitä on hyvin saatavilla. Uudempia tulokkaita kaupassa ovat hokkaido ja spagettikurpitsa. Näitä erikoisempia kurpitsoja on ollut valikoimissa vasta muutaman vuoden ajan, kertoo hedelmien ja vihannesten ostojohtaja Kenneth Forsman.

Kurpitsa on monipuolinen kasvis, jota voi käyttää eri tavoin ruoanlaitossa. Se sopii niin makeaan kuin suolaiseenkin ruoanlaittoon. Tunnetko jo talvikurpitsat? Lue esittelyt ja reseptivinkit kullekin kurpitsalle.

Esimerkiksi spagettikurpitsan nauhamainen malto sopii keitettynä tai mikrossa esivalmistettuna hyvin pastan korvikkeeksi. Täyteläisenmakuinen hokkaidokurpitsa sopii keittoihin, pataruokiin ja maistuu myös paahdettuna vaikkapa fetasalaatin joukossa tai risotossa.  Myskikurpitsan makea ja pähkinäinen maku on mieto ja sen malto sopii kurpitsakeittoon ja kurpitsasämpylöihin. Myskikurpitsan siemenet voi hyödyntää paahtamalla niitä öljyssä ja ripottelemalla sitten kurpitsakeiton ja salaattien päälle.

K-Ruoka.fin suosituimmat kurpitsareseptit TOP5

1. pehmeä kurpitsakeitto 
2. paahdettu kurpitsa 
3. halloweenin kurpitsapiirakka 
4. kurpitsakvinoasalaatti 
5. nyhtökurpitsa 

Kurpitsaherkkuja

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Bloggarit kokkaavat kurpistasta

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.