Pirkka Street Basket -kiertue alakouluille käynnistyi Heinolassa

Suomen Koripalloliiton ja K-kauppojen yhteinen Pirkka Street Basket -katukoriskiertue piipahtaa toukokuussa 16 paikkakunnalla liikuttamassa tuhansia alakoululaisia yhteistyössä koulujen kanssa. Katukorisrekan ensimmäinen pysäkki oli Heinolassa, jossa lapset viettivät ”vuoden hauskimman koulupäivän”. Heinolan tapahtuma oli jättimenestys.

Heinolan Pirkka Street Basketissa mukana oli peräti 553 osallistujaa lähialueen kouluista. Vilinää ja melskettä riitti, sillä osallistujien muodostamat 115 joukkuetta pelasivat päivän aikana peräti 178 ottelua.

Pirkka Street Basket on osa K-kauppojen ja Suomen Koripalloliiton välistä yhteistyötä, jonka osapuolet aloittivat vuodenvaihteessa. Yhteistyön keskipisteenä ovat lapset ja nuoret sekä heidän liikkumisen edistäminen. Tavoitteena on myös antaa paikallisille koripalloseuroille uusia työvälineitä toiminnan kehittämiseen.

Juuri käynnistyneen Pirkka Street Basket -kiertueen ohella Koripalloliitto ja K-kaupat ovat kehittäneet kevään aikana Pikkusudet-konseptia, jonka tarkoituksena on niin ikään edistää lasten liikuntaintoa. Yhteistyössä paikallisten seurojen sekä K-kauppiasyrittäjien kanssa tahot käynnistävät syksyllä Pikkusudet-koriskouluja ympäri Suomen ja järjestävät Pikkusudet-korisriehaksi nimettyjä liikuntatapahtumia lapsille.

Katso Pirkka Street Basket -kiertueen aikataulu täältä

Heinolassa riitti vilinää 4.5., kun yli 550 lasta nautiskeli hyvästä säästä ja Pirkka Street Basketista.

Kuva: Koripalloliitto & Nina Grönlund