Pullonpalautuksella kerätään rahaa kotimaan lapsille ja nuorille

K-ruokakaupoissa voi pulloja palauttamalla osallistua arpajaisiin, jolla kerätään rahaa Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle - Yhtäkään lasta ei jätetä -kampanjalle. Varoilla tuetaan kotimaassa syrjäytymisvaarassa olevien lasten koulunkäyntiä ja harrastamista.

Merkittävässä osassa K‐citymarketteja, K‐supermarketteja ja K‐marketteja voi tehdä hyvää pulloja palauttamalla. Myymälöiden pullonpalautusautomaateissa on Parpa Oy:n toimeenpanemat arpajaiset, jossa pullo‐ ja tölkkipanteilla voi ostaa arpoja. Arpajaisten tuotolla tuetaan Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle - Yhtäkään lasta ei jätetä -kampanjaa. Kampanja on osa Suomi 100 -ohjelmaa.

Näin osallistut

Pullonpalautusarpajaiset tarkoittavat tavara-arpajaisia, joihin voi osallistua kierrätykseen palautettavan juomapakkauksen panttiarvoa vastaavalla summalla. Osallistuminen tapahtuu painamalla pullonpalautuskoneessa olevaa arpajaisnappia pullonpalautuksen yhteydessä. Yksi arpa maksaa viisi senttiä. Arpajaisista voi voittaa tavaraa tai tavaraan taikka palveluihin vaihdettavissa olevia lahja- ja ostoskortteja. Asiakas saa tiedon voitosta heti automaatin näytöltä ja kuitista.

Katso lista mukana olevista K-kaupoista.

Tavoitteena auttaa lapsia ja nuoria

- Syrjäytymisvaara on todellinen, se koskettaa Suomessa jopa 160 000 nuorta. Sitä kautta se koskee koko yhteiskuntaamme ja maamme tulevaisuutta. Haluamme innostaa jokaista osallistumaan kampanjaamme, jotta Suomi voisi paremmin myös huomenna. Lahjamme satavuotiaalle sankarillemme on nuortemme auttaminen. Nuoret ovat tulevaisuuden tekijöitä. Meillä ei ole varaa menettää heistä yhtäkään syrjäytymiselle, sanoo pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta Pelastakaa Lapset ry:stä.

- Lapsi voi jäädä harrastusten ulkopuolelle korkeiden kustannusten takia tai nuori joutuu luopumaan jatko‐opinnoista, kun ei ole varaa ostaa oppikirjoja. Syrjäytymisen ennaltaehkäisy auttaa koko yhteiskuntaa, kun lapsiin ja nuoriin panostetaan ennen kuin ongelmia ehtii syntyä, Markkula‐Kivisilta jatkaa.

Pullonpalautusarpajaiset - näin se toimii!

Parpa

Osallistu näissä K-kaupoissa

Kaupat