Pullonpalautuksella kerätään rahaa kotimaan lapsille ja nuorille

K-ruokakaupoissa voi pulloja palauttamalla osallistua arpajaisiin, jolla kerätään rahaa Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle‐ohjelmaan. Varoilla tuetaan kotimaassa syrjäytymisvaarassa olevien lasten koulunkäyntiä ja harrastamista.

Pullonpalautusarpajaiset käynnistyivät loppuvuodesta 2015 yli 400 päivittäistavarakaupassa ympäri Suomen. Merkittävässä osassa K‐citymarketteja, K‐supermarketteja ja K‐marketteja voi tehdä hyvää pulloja palauttamalla. Myymälöiden pullonpalautusautomaateissa on Parpa Oy:n toimeenpanemat arpajaiset, jossa pullo‐ ja tölkkipanteilla voi ostaa arpoja. Arpajaisten tuotolla tuetaan Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle ‐ohjelmaa.

Näin osallistut

Pullonpalautusarpajaiset tarkoittavat tavara-arpajaisia, joihin voi osallistua kierrätykseen palautettavan juomapakkauksen panttiarvoa vastaavalla summalla. Osallistuminen tapahtuu painamalla pullonpalautuskoneessa olevaa arpajaisnappia pullonpalautuksen yhteydessä. Yksi arpa maksaa viisi senttiä. Arpajaisista voi voittaa tavaraa tai tavaraan taikka palveluihin vaihdettavissa olevia lahja- ja ostoskortteja. Asiakas saa tiedon voitosta heti automaatin näytöltä ja kuitista.

Katso lista mukana olevista K-kaupoista.

Tavoitteena auttaa lapsia ja nuoria

Lapset ja nuoret kantavat köyhyyden taakan myös meillä Suomessa. Eväitä Elämälle ‐ohjelma tukee kotimaassa lapsia ja nuoria, jotka ovat vaarassa syrjäytyä yhteiskunnasta köyhyyden takia, kertoo Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula‐Kivisilta.

Tavoitteena on kerätä vuoden 2016 aikana kaksi miljoonaa euroa Eväitä Elämälle ‐ohjelmaan. Tuotot ohjataan Pelastakaa Lapset ry:n kautta lasten ja nuorten auttamistyöhön. Suomessa lähes 160 000 lasta ja nuorta on köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen vaarassa.

- Lapsi voi jäädä harrastusten ulkopuolelle korkeiden kustannusten takia tai nuori joutuu luopumaan jatko‐opinnoista, kun ei ole varaa ostaa oppikirjoja. Syrjäytymisen ennaltaehkäisy auttaa koko yhteiskuntaa, kun lapsiin ja nuoriin panostetaan ennen kuin ongelmia ehtii syntyä, Markkula‐Kivisilta sanoo.

Pullonpalautusarpajaiset - näin se toimii!

Parpa

Osallistu näissä K-kaupoissa

Kaupat