Reilun kaupan kukat tekevät hyvää

Suomessa myytävät Reilun kaupan ruusut tulevat Keniasta ja Ecuadorista, sekakimput ja neilikat Keniasta. Reilun kaupan sertifioimilla kukkatiloilla on yli 34 000 työntekijää, joista puolet on naisia. Tiukoilla ympäristökriteereillä estetään ympäristön saastuminen ja varmistetaan myös työntekijöiden työturvallisuus, Reilu kauppa ry kertoo.

Reilujen kukkien suosio kasvaa

K-ruokakauppojen valikoimissa myytäviä kukkia kasvatetaan kotimaan kukkatarhojen lisäksi kukkatiloilla lämpimässä Afrikassa. Toimitusketjun läpinäkyvyys on Ruokakeskolle tärkeää, ja siksi kaikki riskimaista tulevat kukat ovat Reilun kaupan kukkia.

Reilun kaupan tuotteiden suosio on kasvanut koko ajan, ja kukat ovat nykyisin Pirkka-sarjan suosituin Reilun kaupan tuoteryhmä. Pirkka Reilun kaupan kukkavalikoimassa on ruusuja, terttuneilikoita ja tertturuusuja.

Reilun kaupan kukkien toimitusketju on valvottu ja laatuun panostetaan.

Teemme yhteistyötä pitkäaikaisen, luotettavan hollantilaisen tavarantoimittajamme Bloomin kanssa. Kukat tulevat kylmäkuljetuksena Keniasta Hollannin kautta Suomeen neljässä päivässä. Ruokakeskon tuotetutkimus valvoo kukkien laatua ja tarkistaa, että kukan ulkoinen laatu on hyvä, pakkausmerkinnät oikein ja että kukan laatu pysyy hyvänä vielä pitkään kuluttajan maljakossa, kertoo 10 vuotta kukkien ostopäällikkönä Ruokakeskossa Vantaan Hakkilassa toiminut Liisa Myllylä.

Reilun kaupan lisällä tukea äideille ja lapsille

Ruokakeskon myymistä tuotteista kertyi sosiaalisiin kehityshankkeisiin tarkoitettua Reilun kaupan lisää yli 320 000 euroa vuonna 2013. Kukkien osuus lisästä oli yli 179 000 euroa. Vuonna 2015 yksin Reilun kaupan kukkien kerryttämä lisä oli jo yli 212 000 euroa.

Reilun_kaupan_kukat– Työssäni on hienoa nähdä, miten voimme yhdessä tekemällä vaikuttaa asioihin. Suurimmalla kukkatoimittajallamme, Oserianin tilalla Keniassa, on Reilun kaupan lisällä kunnostettu koulua ja päiväkotia sekä hankittu keittiötarvikkeita kuten helloja, Liisa sanoo.

Reilun kaupan lisä on vaikuttanut suuresti Oserianin tilalla työskentelevän Stella Chapkuruin perheen elämään.

– Kun kukkatilamme alkoi vuonna 2010 saada Reilun kaupan lisää, muuttui myös minun elämäni yksinhuoltajana. Aloin saada avustusta lasteni koulumaksuihin ja pystyin hankkimaan korottoman lainan avulla keittiötarvikkeita. Kaikkien pakollisten menojen jälkeen saan nykyisin säästettyä hieman perheeni hyväksi. Vanhin lapseni opiskelee lääketiedettä ja saa edelleen tukea Reilun kaupan lisästä, Stella Chapkurui iloitsee.

Sano se Pirkka Reilun kaupan ruusuin

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue lisää Reilusta kaupasta

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Reiluja kukkaterveisiä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.