Suomalainen nyhtökaura haastaa pulled porkin

K-ruokakauppojen valikoimiin on saapunut uusi suomalainen innovaatio nyhtökaura. Suosio ylittää nyt tarjonnan ja tuotteita tilataan mahdollisuuksien mukaan koko ajan lisää. K-koekeittiö pääsi testaamaan halutun uutuuden. Korvaako nyhtökaura pulled porkin eli nyhtöpossun?

K-koekeittiön Sanna Huovilainen ja Laura Halonen pääsivät testaamaan ensimmäistä kertaa nyhtökauraa.

- Saimme testiin kaksi maustettua versiota: kaffirlimetillä, seesaminsiemenillä ja inkiväärillä maustetun sekä tomaatin, savupaprikan ja korianterin makuisen nyhtökauran. Lisäksi nyhtökauraa on saatavilla maustamattomana, koekeittiöltä kerrotaan.

Tuotteet ovat sopivan miedosti maustettuja, joten ne ovat monikäyttöisiä ja niitä on helppo maustaa lisää oman maun mukaan. Nyhtökaura sopii hyvin leipien täytteisiin, mutta myös vaikka pastakastikkeeseen.

Nyhtökaura sisältää paljon proteiinia, joten se on tervetullut uutuus erityisesti vegaaneille ja kasvissyöjille, mutta hyvä vaihtoehto myös sekasyöjille.

Tiesitkö?

Nyhtökaura on lihan rakennetta ja muistuttava vegaaninen vaihtoehto, jonka odotetaan saapuvan kuluttajamyyntiin laajemmin syksyllä 2016. Kaurasta, pavuista ja herneestä ekologisesti valmistettu nyhtökaura on ympäristöystävällinen valinta. Tuote on suomalaisen Gold&Green -yrityksen innovaatio, josta on kaavailtu uutta suomalaista vientihittiä maailmalle.

Nyhtökauran suosio on jo nyt valtaisa. Esimerkiksi Turun uuden K-market Hansakorttelin avajaisissa 100 kappaleen erä nyhtökauraa myytiin ennätyksellisesti alle 4 minuutissa loppuun.

Nyhtökaura ja gluteeni

Nyhtökaura ei ole gluteenitonta. Valmistajan Gold&Green mukaan nyhtökaura sisältää <0.1% gluteenia. Raaka-aineet eivät itsessään sisällä gluteenia, mutta ne on prosessoitu myllyissä, joissa on mahdollisesti käsitelty vehnää, ruista tai ohraa. Lue lisää gluteenittomasta ruokavaliosta!

Nyhtokaura

Kokeile näitä!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Nyhtökaurasta tuli hitti

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset