Suomen paras hedelmä- ja vihannesosasto haussa

Nyt etsitään Suomen parasta hedelmä- ja vihannes- eli HeVi-osastoa. Kilpailun järjestää Puutarha-Sanomat ja loppukilpailussa on mukana peräti neljä K-kauppaa.

Äänestetään K-kaupat voittoon!

Hypermarketien sarjassa kisaavat K-citymarket Espoo Sello ja K-citymarket Kirkkonummi. Market-sarjasta kärkeen valikoituivat Helsingin K-supermarket Postitalo sekä Turun K-supermarket Manhattan.

Kaikista finaaliin valituista kaupoista on tehty esittelyvideo Puutarha-Sanomien verkkosivuille. Verkkosivuilla voi äänestää suosikkikauppaansa ja äänestysaika jatkuu 12. joulukuuta saakka.

-    Olemme iloisia, että loppukilpailussa on mukana peräti neljä K-kauppaa. Asiakkaat arvostavat hyviä hedelmä- ja vihannesosastoja ja olemme satsanneet paljon niiden kehittämiseen, kertoo suunnittelija Maria Lumperoinen Ruokakeskon tavarakauppa-yksikön hedelmät ja vihannekset -tuotelinjasta.

Satokaudet huomioidaan K-kauppojen hedelmä- ja vihannesosastoilla vahvasti. Kaupoissa tarjotaan kotimaisten yrittäjien ammattitaidolla kasvattamia laatutuotteita. Valikoimissa on paljon myös paikallisten tuottajien lähikasviksia. Tuontikasviksilla lisätään valikoimaa ja pystytään pidentämään joidenkin tuotteiden satokautta.

Hedelmien ja vihannesten hyvä laatu ja maku ovat erityisen tarkkailun alla.

-    Ruokakeskon tuotetutkimusyksikkö seuraa jatkuvasti hedelmien ja vihannesten laatua sekä säilyvyyttä laboratoriotutkimuksin ja aistinvaraisesti arvioiden. Kauppojen henkilökunnan tehtävänä on varmistaa, että hyllyssä on vain tuoreita ja laadukkaita tuotteita, Lumperoinen kertoo.

K-kauppojen hevi-osastoilta löytyvät myös asiakkaiden arvostamat Pirkka-hedelmät ja -vihannekset. Pirkka-tuotteissa on hinta-laatusuhde kohdallaan ja joukosta löytyy myös lukuisia luomu- ja Reilun kaupan vaihtoehtoja. Henkilökunnan osaamista vahvistetaan ja ylläpidetään säännöllisin koulutuksin.

Suomen Paras HeVi-kauppa valitaan äänestyksen ja tuomariston arvioinnin perusteella. Voittaja julkistetaan tammikuussa 2015.