Outoja termejä - Perehdytys sushin maailmaan

Sushi tarkoittaa mitä tahansa etikalla maustettua riisiruokalajia. Yleisimpiä sushilajeja ovat maki- ja nigirisushi.

Soijakastike

Soijakastikkeen tarkoituksena on maustaa kalaa, niinpä nigirisushin päällinen kostutetaan soijakastikkeessa. Riisipuolta ei kasteta, sillä soijakastike irrottaa riisit toisistaan ja nigirisushi hajoaa.

Maki

Makit ovat nori-levään käärittyjä rullia, joiden suosituimpia täytteitä ovat kurkku, tonnikala, lohi ja säilötty retikka.

Nigiri

Nigirit sisältävät yleensä kalaa, rapuja tai muita mereneläviä soikioksi puristetun riisin päällä. Nigirisushina voidaan tarjota myös lihaa, kanaa tai kasviksia.

Wasabi

Wasabi on vihreää ja erittäin tulista merikrassin juuresta tai piparjuuresta valmistettua tahnaa, jota levitetään riisin ja sen päälle aseteltavan palan väliin. Wasabilla maustetaan myös soijakastike susheja syödessä.

Gari 

Gari on ohuiksi viipaleiksi leikattua etikkamarinoitua inkivääriä. Sen tehtävänä on raikastaa suu kalan mausta eri sushipalasten välissä.

Aasian makuja

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Sushia K-ruokakaupoista

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset