Käsinrypytetyt Pirkka-karjalanpiirakat valmistetaan Nurmeksessa

Pirkka käsinrypytetyt karjalanpiirakat tulevat Nurmeksesta, Pielispakarin leipomosta. 

Pielisen rannalla sijaitsevassa leipomossa työskentelee noin 40 leipomoalan ammattilaista, jotka valmistavat perinteisiä karjalaisia herkkuja myytäväksi eri puolille Suomea.

Suomalaista huippumuotoilua

Karjalanpiirakoiden rypyttäminen taas on suomalaista huippumuotoilua. Piirakat rypytetään käsin. Vaikka nykyajan leipurilla on apunaan koneita, ammattitaitoa ja kokemusta tarvitaan. Leipurin on pystyttävä arvioimaan taikinan koostumus ja käyttäytyminen.

Pielispakarin leipomossa työskennellään ympäri vuorokauden, seitsemänä päivänä viikossa. Valmiit esipaistetut piirakat pakataan ja kuljetetaan Vantaalle, mistä tuotteet jaellaan edelleen K-ruokakauppojen pakastealtaisiin eri puolille Suomea.

Pielispakarin leipomo on ensimmäinen Suomessa perinteisellä tavalla toimiva leipomo, joka on sertifioinut laatujärjestelmänsä. Sertifiointi tarkoittaa, että leipomotuotteiden laatua ja toimitusvarmuutta valvotaan säännöllisesti.

Pielispakari on pitkäaikainen yhteistyökumppani

Pielispakari Oy:n leipomotoiminta alkoi autotallissa vuonna 1993. Askel kerrallaan leipomoa on rakennettu ja kasvatettu: paikallisesta alueelliseksi ja alueellisesta valtakunnalliseksi toimijaksi.

- Vuonna 2006 aloitimme valtakunnallisen yhteistyön Ruokakeskon kanssa ja syntyi kolme tuotetta kattava Pirkka-karjalanpiirakkatuotesarja, kertoo Pielispakarin toimitusjohtaja Erkki Timonen.

- Tuotteet ja niiden innovatiiviset tuotepakkaukset syntyivät yhteistyön tuloksena. Aitoja perinnetuotteita nykyaikaisesti pakattuina saatiin levitettyä myyntiin koko Suomen alueelle, Timonen jatkaa.

Pitkä yhteistyö jatkuu edelleen ja Pielispakarin valmistamat perinteiset ja suomalaiseen suuhun sopivat lohi- ja lihavatruskat on tuotu kaupan paistopisteeseen Pirkka-paistopistesarjaan.

Helposti herkullista

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.