Maanantain 14.9. jakso: Bolognese

Aki Wahlman on saanut vieraakseen Mitä tänään syötäisiin ? -ohjelman keittiöön uuden  400 g – Parhaat jauhelihareseptit -kirjan kirjoittaneet Hanna Gullichsenin ja Joonas Laurilan

Jauheliha on lähes joka perheen käyttämä perusraaka-aine, josta syntyy monenlaista herkkua niin arkeen kuin juhlaan. Hanna ja Joonas kokkaavat Akin kanssa kaksi uuden kirjansa reseptiä: bolognesen ja Shepherd's pien. 

Katso videolta vinkit ja alta resepti maistuvan bolognesen valmistukseen.

Bolognese neljälle

400 g jauhelihaa
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 varsisellerin varsi
1 porkkana
3 rkl oliiviöljyä
150 g raakamakkara (chorizoa tai salsicciaa)
2 dl punaviiniä
2-3 purkkia säilyketomaattia
suolaa
rouhittua mustapippuria
parmesaania

1. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipuli. Viipaloi selleri. Kuori ja raasta porkkana.

2. Kuullota kasvikset öljyssä kattilassa, älä ruskista.

3. Murustele jauheliha mukaan ja sekoita.

4. Poista kuori salsicciasta ja puristele makkara pannulle. Paista kunnes salsiccia ruskistuu hiukan.

5. Lisää viini ja keitä pari minuuttia.

6. Lisää kastikkeen joukkoon tomaatit.

7. Peitä kattila kannella ja anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä puolitoista tuntia. Lisää tilkka kasvislientä tai vettä, jos kastike tuntuu kuivalta.

8. Mausta bolognese suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Tarkista maku.

9. Tarjoa bolognese keitetyn pastan ja parmesaanin kanssa.

Lue lisää Hannan ja Pirkan yhteistyöstä.