K-kauppojen Nenäpäivä-yhteistyö starttaa vuonna 2015 Pirkka Nenäpäivä-kassin uudistuksella

K-kauppojen ja Nenäpäivän menestyksekäs yhteistyö käynnistyi vuonna 2015 näkyvästi, kun suomalaisen suunnittelun nuoret kärkinimet Janine Rewell, Mert Otsamo sekä Saana & Olli heittäytyivät ehdolle äänestykseen, jossa etsittiinn uutta suunnittelijaa Pirkka Nenäpäivä-kestokassin kuosille.

Suunnittelijoiden rinnalla nähtiin julkisuudesta tuttuja Nenäpäivä-tukijoita: Janine Rewellin kutsui suunnittelutyönsä inspiraattoriksi Maria Veitolan, Mert Otsamo Krista Siegfridsin ja Saana & Olli Anna Puun.

Mert Otsamo ja Krista Siegfrieds suunnittelevat uuden Nenäpäivä-kassin

K-kauppojen ja Nenäpäivän järjestämä äänestys Pirkka Nenäpäivä-kassin suunnittelusta on ratkennut. Tiukassa äänestyksessä voiton veivät vaatesuunnittelija Mert Otsamo ja laulaja Krista Siegfrids, jotka saivat yli 42% kaikista annetuista äänistä.

Suunnittelija Mert Otsamo ottaa suunnittelutyön innolla vastaan.

– Olen todella otettu tästä mahdollisuudesta! Minulle suunnittelu ei koskaan ole rajoittunut vain vaatteisiin ja olen aina halunnut antaa ihmisille jotain, joka koskettaa heitä suuremmin. Lähden tähän haasteeseen innokkaana mukaan luomaan kuosia jossa olisi jokin sanoma, jokin ajatus ja olen varma, että Kristan kanssa saamme tehtyä upeaa jälkeä! Otsamo sanoo.

Myös Krista Siegfrieds on innoissaan maaliskuussa käynnistyvästä suunnittelutyöstä. 

– Mert on ihan mahtava suunnittelija ja odotan innolla, että pääsemme aloittamaan yhteistyön. Meidät tuntien lopputulos voi olla joko tosi tyylikästä ja eleganttia tai sitten jotain ihan mielettömän yllättävää, joka sopii Nenäpäivän tyyliin hyvin! Siegfrids visioi.

Pirkka-kestokassissa on klassikon ainekset

– Sekä laadusta että edullisuudesta tunnetun Pirkka-kestokassin suunnittelijoina on jo useampana vuonna nähty suomalaisen designin kärkinimiä, joten tuntui hyvin luontevalta jatkaa tätä perinnettä myös K-kaupoille merkittävässä Nenäpäivä-yhteistyössä, sanoo Pirkka-sarjan Brand Manager Ulla Heikkilä.

Monikäyttöisessä Pirkka-kestokassissa on ainesta todelliseksi keräilyklassikoksi. Ensimmäinen Pirkka-kestokassi tuli myyntiin 2007 ja sittemmin kestokasseihin on tuotu huippusuunnittelijoiden kuosit. Vuonna 2012 Kesko aloitti yhteistyön Ivana Helsingin kanssa ja Paola Suhonen suunnitteli punaisen Auringonkehrä-kuosisen kestokassin. Vallilan Pirkka-kassi puolestaan tuli kauppoihin keväällä 2014. Nyt suunniteltava uusi Pirkka Nenäpäivä-kassi saadaan myyntiin syksyllä 2015.

K-kaupat tuovat auttamisen lähelle jokaista suomalaista

K-kauppojen ja Nenäpäivän yhteistyö on suomalaisessa hyväntekeväisyyskentässä laajin koskaan toteutettu kokonaisuus, jonka tavoitteena on innostaa kaikki suomalaiset mukaan edistämään kehitysmaiden lasten asiaa. Vuonna 2014 Nenäpäivän pääyhteistyökumppaneina toimineet K-kaupat keräsivät kehitysmaiden lasten hyväksi yli 356 000 euroa.

Vuonna 2015 K-kaupat ovat mukana Nenäpäivässä jo kolmatta kertaa. Suomessa Nenäpäivää on vietetty vuodesta 2007 lähtien. Nenäpäivä-kampanjan järjestää Nenäpäivä-säätiö. Kampanjan kautta hankituilla varoilla tuetaan yhdeksän järjestön pitkäkestoisia kehitysyhteistyöhankkeita, joiden kautta autetaan lapsia kehitysmaissa. Lisätietoa Nenäpäivän tukemista hankkeista: nenäpäivä.fi/keitäautamme

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.